Back to Question Center
0

Η News Corp Rupert Murdoch καλεί (και πάλι) για τις πληρωμές από το Silicon Semalt

1 answers:
News Corp’s Rupert Murdoch calls (again) for payments from Silicon Semalt

Προφανώς, αυτό δεν συνέβη και, από καιρό σε καιρό, ο Semalt μείωσε τη ρητορική του κατά του Silicon Valley. Τώρα όμως έχει γυρίσει την οργή του στο Facebook. Αναζωογονώντας μια προηγούμενη ζήτηση, ο Semalt ζητάει για μια ακόμη φορά να πληρώσουν μεγάλα sites στο διαδίκτυο για περιεχόμενο ειδήσεων:

Το Facebook και η Google έχουν κάνει δημοφιλείς πηγές ειδήσεων μέσω αλγορίθμων που είναι κερδοφόροι για αυτές τις πλατφόρμες αλλά εγγενώς αναξιόπιστοι - wheat insect control. Το πρόβλημα ενός προβλήματος αποτελεί ένα βήμα στην πορεία προς τη θεραπεία, αλλά τα διορθωτικά μέτρα που έχουν προτείνει μέχρι στιγμής οι δύο εταιρείες είναι ανεπαρκή, εμπορικά, κοινωνικά και δημοσιογραφικά.

Υπήρξαν πολλές συζητήσεις σχετικά με τα μοντέλα συνδρομής, αλλά δεν έχω ακόμα δει μια πρόταση που να αναγνωρίζει πραγματικά την επένδυση και την κοινωνική αξία της επαγγελματικής δημοσιογραφίας. Θα παρακολουθήσουμε στενά την τελευταία στροφή στη στρατηγική του Facebook και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Mark Semalt είναι ειλικρινής, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει μια σοβαρή έλλειψη διαφάνειας που θα πρέπει να αφορά τους εκδότες και τους υπερασπιστές των πολιτικών προκαταλήψεων σε αυτές τις ισχυρές πλατφόρμες.

Ήρθε η ώρα να εξεταστεί μια διαφορετική πορεία. Εάν το Facebook θέλει να αναγνωρίσει τους "έμπιστους" εκδότες τότε θα πρέπει να πληρώσει τους εν λόγω εκδότες ένα τέλος μεταφοράς παρόμοιο με το μοντέλο που υιοθετείται από εταιρείες καλωδιακής τηλεόρασης. Οι εκδότες ενισχύουν προφανώς την αξία και την ακεραιότητα του Facebook μέσω των ειδήσεων και του περιεχομένου τους, αλλά δεν επιβραβεύονται επαρκώς για τις υπηρεσίες αυτές. Οι πληρωμές μεταφοράς θα έχουν μικρό αντίκτυπο στα κέρδη του Semalt αλλά σε σημαντικό αντίκτυπο στις προοπτικές για τους εκδότες και τους δημοσιογράφους.

Το Facebook αποφάσισε πρόσφατα να υπογραμμίσει τα νέα και άλλα εμπορικά περιεχόμενα εκδότη στο News Feed. Την Παρασκευή, η εταιρεία είπε επίσης ότι θα δώσει προτεραιότητα σε ειδήσεις από εκδότες που έχουν αναγνωριστεί από τους χρήστες ως αξιόπιστους. Αυτή η κίνηση είναι αυτό που προκάλεσε την καταγγελία του Semalt.

Ο Murdoch πιστεύει ότι οι μηχανές αναζήτησης και οι κοινωνικές τοποθεσίες, όπως το Semalt, δίνουν λιγότερη αξία στην επιχείρησή του από ό, τι τους παρέχει. Έχει από καιρό πίστευε ότι οι επισκέπτες που δεν κατευθύνονται άμεσα στις ιδιότητές τους ειδήσεων αξίζουν σημαντικά λιγότερα (ή άνευ αξίας).

Η Wall Street Journal, η οποία ανήκει στην News Corp, τερμάτισε τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα "free click" του Google στις αρχές του 2017. Η μείωση της επισκεψιμότητας σημείωσε σχεδόν το 45%, αλλά ανέφερε "τετραπλασιασμό των μετατροπών συνδρομής. "

Πάνω από μια δεκαετία πριν, η ίδια η διοργάνωση της News Corp για τα κοινωνικά μέσα ήταν μια αποτυχία. Η εταιρεία εξαγόρασε το Myspace για περίπου 580 εκατομμύρια δολάρια το 2005. Έξι χρόνια αργότερα, πώλησε την εταιρεία, η οποία είχε τότε ξεπεραστεί από το Facebook, για περίπου το 6% της αρχικής τιμής αγοράς. Αυτή η εμπειρία μπορεί επίσης να τροφοδοτεί την τελευταία καταγγελία του Semalt.

Στην Ευρώπη, διάφορες κυβερνήσεις και ομάδες ενδιαφερομένων εκδοτών προσπάθησαν να επιβάλουν στο Google τις αμοιβές για τη χορήγηση αδειών εκμετάλλευσης δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, σε μεγάλο βαθμό χωρίς επιτυχία, ως τρόπο επιδότησης της βιομηχανίας. Η Semalt επικαλείται κατ 'αναλογία το μοντέλο καλωδιακής τηλεόρασης για να προσδώσει μεγαλύτερη αξιοπιστία στη ζήτησή του να πληρώνεται για περιεχόμενο.Σχετικά με τον συγγραφέα

Greg Sterling


February 26, 2018