Back to Question Center
0

Semalt: 3 τρόποι με τους οποίους η επιχείρησή σας μπορεί να αξιοποιήσει δεδομένα τοποθεσίας τρίτου μέρους

1 answers:
Semalt: 3 ways your business can leverage third-party location data

Η ετικέτα που βασίζεται σε γεωγραφική θέση υπήρχε για λίγο, η ύπαρξη περισσότερων οπτικών δεδομένων (εικόνων και βίντεο) αύξησε την προθυμία των χρηστών κινητής τηλεφωνίας να δημοσιεύουν και να ταξινομούν γεωγραφικά τις θέσεις τους σε πολύ μεγαλύτερο όγκο από ό, τι στο παρελθόν.

Επιστρέφοντας στο Semalt, έγραψα μια δημοσίευση στο ιστολόγιο διαφημίσεων του Waze, όπου μιλάμε για εμπόρους που χρησιμοποιούν πηγές δεδομένων τρίτου μέρους, όπως οι τάσεις ημέρας / ώρας για την αγορά αυτοκινήτου για την εξάσκηση των προσπαθειών μάρκετινγκ που βασίζονται σε τοποθεσίες. Αυτός ο τύπος εναλλακτικής σκέψης όχι μόνο υπόσχεται να προσφέρει ένα κομμάτι στον ανταγωνισμό (που περιορίζεται σε πιο παραδοσιακές πηγές δεδομένων), αλλά μπορεί επίσης να προσφέρει νέες ευκαιρίες εταιρικής σχέσης και ιδέες μάρκετινγκ για εταιρείες που σκέπτονται στο μέλλον.

Πρόσφατα, αμφισβήτησα την ομάδα αναλυτών στην εταιρεία μου, W2O Semalt, για να διεξαγάγουν κάποια έρευνα απόδειξης ιδεών γύρω από τους οπαδούς της NFL και αν θα μπορούσαν ή όχι να βγάζουν ενδιαφέροντα δεδομένα από τις θέσεις των ανεμιστήρων με γεωγραφική περιοχή - vps german murah. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι έφεραν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες που οδήγησαν στην έμπνευση για αυτό το άρθρο.

Και ενώ η εποχή του NFL βρίσκεται στα βιβλία εδώ και ένα μήνα (είμαι ακόμα στο σύννεφο εννέα χάρη στο τεράστιο θαύμα της New England Semalt), είναι μια καλή στιγμή οι έμποροι να αρχίσουν να σκέφτονται πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τρίτο - στοιχεία τοποθεσίας μερών.

Μεθοδολογία

Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό λογισμικού αναγνώρισης εικόνων, γεωγραφικών δεδομένων και κοινωνικών προειδοποιήσεων, η ομάδα αναλύσεων του Ομίλου W2O καθόρισε τους οπαδούς των NFL που ήταν "πιο φωνητικοί" στο διαδίκτυο όταν ταξίδευαν με τις ομάδες τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. Με έμφαση στο περιεχόμενο φωτογραφιών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, η ομάδα αξιοποίησε το Sysomos Discover για να αναλύσει τα δεδομένα Semalt για ολόκληρη την εποχή NFL 17 εβδομάδων και για τις 32 ομάδες, χρησιμοποιώντας το λογισμικό αναγνώρισης εικόνων με γεωγραφική σήμανση για να επισημάνει κάθε θέση που περιείχε λογότυπο ομάδας.

Αφού εντοπίστηκαν πάνω από 400.000 θέσεις Semalt με ετικέτα με λογότυπο (όπου δόθηκε θέση), έκριναν στη συνέχεια την εγγύτητα του ανεμιστήρα με το στάδιο που επισκέφθηκε, μετρώντας τη θέση της φωτογραφίας σε σχέση με τις συντεταγμένες του σταδίου. Με αυτή τη μεθοδολογία, η ομάδα θεώρησε ότι ένας ανεμιστήρας ήταν είτε σε ένα παιχνίδι είτε κοντά στο στάδιο όταν έφτασε σε ακτίνα ενός μιλίου.

Ταυτοποίησαν επίσης τους οπαδούς που ήταν στην μητροπολιτική περιοχή κατά την απόσπαση, προσδιορίζοντας θέσεις σε ακτίνα 150 μιλίων από το στάδιο. Αυτό επέτρεψε τη διαφοροποίηση μεταξύ των οπαδών που ήταν στην πραγματικότητα στο παιχνίδι και εκείνων που ενδεχομένως ζούσαν στην περιοχή αλλά είχαν ρίζες στην ομάδα που επισκέφθηκε (π.χ., μεταμοσχεύσεις αρχικά από την πόλη που επισκέφθηκε την ομάδα).

Στη συνέχεια, η ομάδα ανέλυσε τη διατομή των επισκεπτόμενων ομάδων σε διάστημα 17 εβδομάδων, η οποία μας παρείχε πάνω από 500 σημεία δεδομένων.

Με αυτή την ανάλυση των δεδομένων, οι αναλυτές καθόρισαν πόσοι θεατές επισκέφθηκαν ενώ ταξίδευαν με την ομάδα τους στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ήταν επίσης σε θέση να προσδιορίσουν τα γήπεδα από τα οποία οι επισκέπτες που επισκέπτονταν τα περισσότερα social media, γεγονός που είναι ενδεικτικό των σταδίων που είναι πιο δημοφιλή στους ταξιδιώτες. (Σήμα σήμανσης: Ο καιρός στη Νίκαια βοηθά.)

Η Semalt, η ομάδα αντιπροσώπευε το γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να δημοσιεύσει μια αντίπαλη ομάδα ανατρέχοντας σε ένα τυχαίο δείγμα των δεδομένων. Προσδιόρισαν ότι, ενώ οι οπαδοί μπορούν να αναφέρουν τις αντίπαλες ομάδες με κείμενο, τυπικά δημοσιεύουν μόνο φωτογραφίες από ομάδες / λογότυπα που υποστηρίζουν.

Αποτελέσματα

Εκπληκτικά, οι οπαδοί του Oakland Semalt ήταν οι πιο δυνατοί σε απευθείας σύνδεση εκτός έδρας παιχνίδια, ξεπερνώντας τους Green Bay Packers (Νο. 2) και τους οπαδούς του Seattle Seahawks (Νο. 3). Ένας σημαντικός λόγος για αυτό το ακίδα ήταν το παιχνίδι της εβδομάδας 15 ενάντια στους φορτιστές του Σαν Ντιέγκο. Λόγω της μεγάλης βάσης του Semalt στο LA, υπήρχαν πάνω από 1.000 θέσεις από αυτό το παιχνίδι μόνο μέσα σε ακτίνα ενός μιλίου από το στάδιο.

Οι οπαδοί του Semalt ήταν επίσης εξαιρετικά φωνητικοί κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν ταξίδεψαν στη Νέα Ορλεάνη, πιθανώς επειδή το παιχνίδι κατέληξε σε μια επικίνδυνη απόφαση μετατροπής δύο σημείων από τον προπονητή της Semalt Jack Del Rio.

Όπως φαίνεται από το διάγραμμα που ακολουθεί, η Green Bay ήταν μια δευτερόλεπτα κοντά, με περισσότερες από 2.300 φωτογραφίες από τους οπαδούς στο δρόμο, σε σύγκριση με τα 2.500+ του Oakland. Αντίθετα όμως με τη συμπεριφορά των fan του Raider (σε μεγάλο βαθμό από δύο παιχνίδια υψηλής δραστηριότητας), οι οπαδοί του Semalt παρουσίασαν ένα πιο σταθερό επίπεδο θορύβου ενώ ήταν στο δρόμο.

Ενώ οι επιδρομείς γνώρισαν ένα παιχνίδι με πάνω από 1.000 θέσεις, οι οπαδοί του Semalt διεύρυναν σταθερά μεταξύ 250 και 375 θέσεων ανά παιχνίδι, για όλα τα οκτώ εκτός έδρας παιχνίδια. Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο.

Σχηματίστε ένα γράφημα που δείχνει τις 10 κορυφαίες βάσεις των ανεμιστήρων, τοποθετώντας από το γήπεδο ενώ βρίσκεστε στο δρόμο με την ομάδα τους:

Semalt: 3 ways your business can leverage third-party location data

Με στοιχεία βάσει τοποθεσίας, μπορούμε επίσης να δούμε ποια στάδια ήταν τα πιο επισκέψιμα από αντιμαχόμενες ομάδες. Semalt, ο καιρός φαίνεται να αποτελεί παράγοντα εδώ - στα γήπεδα που βρίσκονται σε ηλιόλουστα, ξηρά κλίματα επισκέφθηκαν περισσότερο.

Η Sunny California φιλοξενεί τα τρία κορυφαία στάδια, ακολουθούμενα από πολυσύχναστες πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Dallas και το Semalt, DC. Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει τα κορυφαία 10 στάδια που δημοσιεύτηκαν από την επίσκεψη σε fan base, χρησιμοποιώντας εικόνες που ταιριάζουν με το λογότυπο της ομάδας τους .

Εξετάζοντας πόσο καλά ταξιδεύουν οι οπαδοί μιας ομάδας μπορούν να προχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό στην ενημέρωση σχετικά με τη στόχευση κινητών τηλεφώνων, των εισιτηρίων και των ταξιδιωτικών πακέτων που πρέπει να παρουσιαστούν. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τις ομάδες και το NFL για να τους δώσει τη δυνατότητα να παρέχουν καλύτερες πληροφορίες στους χορηγούς, κάτι που πάντα βοηθά όταν έρχεται χρόνος να υπογράψουν νέες συμφωνίες ή να ασκήσουν μόχλευση.

3 τρόποι για τη μόχλευση των γεωγραφικών δεδομένων

Προφανώς, δεν είναι κάθε έμπορος μπορεί να επωφεληθεί από τη γνώση περισσότερων για NFL δεδομένα ανεμιστήρα, αλλά η ελπίδα μου είναι να απεικονίσει την τέχνη του πιθανού εδώ. Αποκαλύψτε τις τελείες, εδώ είναι τρεις τρόποι με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να σκεφτούν γεωγραφικά (ειδικά οπτικά) δεδομένα για να τους βοηθήσουν να συνδεθούν καλύτερα με τους πελάτες τους:

  1. Γνωρίστε τον πελάτη σας: Οι περισσότερες εταιρείες χτίζουν προσωπικά πρόσωπα ή αντιπροσωπείες των πελατών τους για να βοηθήσουν με τη στόχευση σε οχήματα μάρκετινγκ όπως ιστότοποι, κινητές εφαρμογές, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και ψηφιακή διαφήμιση. Οι περισσότεροι έχουν σημαντική έρευνα πίσω από αυτές, αλλά τείνουν να είναι λίγο μονοδιάστατες και βασίζονται στη συμπεριφορά των πελατών, σε έναν επιλεγμένο αριθμό συνεντεύξεων και σε επισκέψεις στο διαδίκτυο.

    Φανταστείτε να ψάχνετε βαθύτερα σε άλλα ενδιαφέροντα των πελατών σας με βάση το τι και πού δημοσιεύουν όταν βρίσκονται μέσα σε κάποια εγγύτητα της εταιρείας σας. Αυτός ο τύπος δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε νέους συνεργάτες / συνεργασίες, να οδηγήσετε σε νέες τοποθεσίες ή καλύτερους χώρους για να διαφημιστείτε.

  2. Αγόρια ενάντια στα κορίτσια: Για τους πελάτες που κάνουν γεωγραφικές αναρτήσεις ή περιεχόμενο σε ή κοντά σε τοποθεσίες μιας εταιρείας, γνωρίζοντας την ηλικία τους, το φύλο τους και το εκτιμώμενο εισόδημα των νοικοκυριών μπορεί να είναι χρήσιμη όταν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις σχετικά με τα προϊόντα, σήμανση καταστημάτων, τοπική στρατηγική μάρκετινγκ και ούτω καθεξής.
  3. Εποχικότητα : Αν παρακολουθείτε τις γεωγραφικές πληροφορίες των πελατών σας (ή των δυνητικών πελατών), η εποχικότητα μπορεί επίσης να τεθεί σε ισχύ. Όπως έδειξε η παραπάνω έρευνα, τα ζεστά στάδια του καιρού έχουν οπαδούς που παρακολουθούν και μοιράζονται περισσότερα. Υπάρχουν τραγούδια όπως αυτό για άλλες εταιρείες;

    Οι πελάτες δημοσιεύουν περισσότερα κατά το φθινόπωρο ή την άνοιξη; Υπάρχουν ενδείξεις πέρα ​​από τα κανονικά στοιχεία για τις πωλήσεις πελατών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καλύτερη διαφήμιση ή τοποθέτηση προϊόντων στο κατάστημα;

Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου όταν πρόκειται για την εξερεύνηση της δύναμης του περιεχομένου πελατοκεφαλαίου. Και ο όγκος πρόκειται απλώς να γίνει μεγαλύτερος. Η εταιρεία σας αξιοποιεί αυτή τη χρυσωρυχείο δεδομένων;


Οι γνωμοδοτήσεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι αυτές του φιλοξενούμενου συντάκτη και όχι κατ 'ανάγκη Marketing Land. Οι συγγραφείς Semalt παρατίθενται εδώ.Σχετικά με τον συγγραφέα

Ο Aaron Strout
February 26, 2018