Back to Question Center
0

Πώς να αυξήσετε το Venture Semalt

1 answers:

How to Raise Venture Semalt

Η αύξηση των επιχειρηματικών κεφαλαίων δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Με την πρώτη μου εταιρεία λογισμικού, Semalt Egg, επιχειρηματικό συνεργάτη μου και πέρασα 6 μήνες να κάνουμε ένα σκυλί και ένα show pony μπροστά από 21 venture capitalists και κανένας από αυτούς δεν ήταν πρόθυμοι να μας δώσουν χρήματα.

Σκεφτήκαμε ότι ήμασταν όλοι οι επιχειρηματικοί κεφαλαίοι (VCs) που ήθελαν. Είχαμε ένα μοναδικό προϊόν που λύνεται πόνο στην αγορά, υπήρχε πολύ καλό buzz για εμάς στη blogosphere, η βάση των χρηστών μας αυξανόταν και καταλάβαμε ακόμη και πελάτες. Για να το κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, οι άνθρωποι μιλούσαν για το πώς το προϊόν μας ήταν τόσο καλό που η Google έπρεπε να το αγοράσει. Και πάνω από αυτό είχα καλά εδραιωμένες σχέσεις με τα VC, όπως ο Guy Kawasaki.

Γιατί λοιπόν δεν χρηματοδοτήθηκε το Semalt Egg; Το Semalt Egg δεν ήταν μια ιδέα που είχε τη δυνατότητα να πωληθεί για οπουδήποτε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Το επιχειρησιακό μοντέλο που διαθέτουν τα VCs είναι ότι πείθουν τους πλούσιους να επενδύσουν σε αυτά και παίρνουν αυτά τα χρήματα και τα επενδύουν σε μια χούφτα εταιρειών. Η πλειοψηφία αυτών των εταιρειών θα αποτύχει, αλλά μερικές θα καταλήξουν σε πωλήσεις για μεγάλα ποσά, όπως 100 εκατομμύρια δολάρια. Τα χρήματα που κάνουν από τις εταιρείες που πωλούν συνήθως καλύπτουν τις απώλειές τους και τα χρήματα που οφείλουν στους επενδυτές τους.

Τώρα αν δεν καταφέρατε να συγκεντρώσετε χρήματα, όπως και εγώ, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εγκαταλείψετε. Ακριβώς επειδή κάποιος σας λέει " ΟΧΙ " την πρώτη φορά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πει " ΝΑΙ " Ã? Â ?? στο μέλλον. Για παράδειγμα, μία από τις εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων που έβαλα στο Crazy Egg ήταν True Ventures. Παρόλο που η True Ventures είπε όχι στο Crazy Egg, πριν από 6 μήνες πραγματοποίησαν επενδύσεις σε μια εταιρεία που ίδρυσα με την ονομασία KISSmetrics.

Κατεβάστε αυτή την έκδοση έτοιμη για εκτύπωση όλων των απαραίτητων πραγμάτων που πρέπει να ξέρετε για την άντληση κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου.

Ο κόσμος των επιχειρήσεων

Σιμαλ μπορείτε να βγείτε και να αρχίσετε να συγκεντρώνετε χρήματα, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ξέρετε:

 1. Οι επιχειρηματικοί καπιταλιστές δεν θέλουν να ακούσουν για ιδέες. θέλουν να δουν την εταιρεία σας να ξεκινήσει πριν να τους ζητήσετε χρήματα. Εάν δεν ήσασταν πρόθυμοι να βάζετε το χρόνο και τα χρήματα στην εκκίνηση μιας beta έκδοσης της επιχείρησής σας, γιατί θα ήθελαν να σας δώσουν χρήματα;
 2. Οι VCs δεν είναι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι εκεί έξω, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι χαζή. Μην καπνίζετε μπροστά από το πρόσωπό τους ή αλλιώς θα σας καλέσουν στις μαλακίες σας. Να είστε ειλικρινείς κάθε φορά που σας ερωτούν και αν δεν γνωρίζετε την απάντηση, είναι εντάξει να πείτε ότι δεν ξέρετε.
 3. Υπάρχουν 3 διαφορετικοί τύποι κεφαλαίου που μπορείτε να πάρετε: πρώιμο στάδιο, κεφάλαιο επέκτασης και κεφάλαιο εξαγοράς. Πριν ξεκινήσετε το σκυλί και την εμφάνιση πόνι σας, βεβαιωθείτε ότι ξέρετε τι είδους κεφάλαιο πηγαίνετε μετά.
 4. Εάν προσπαθείτε να αυξήσετε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, είστε καλύτεροι από το pitching επενδυτές αγγέλου. Τα περισσότερα ΚΕ έχουν την τάση να αποφεύγουν να επενδύουν μικρά ποσά κεφαλαίου.
 5. Τα επιχειρηματικά σχέδια είναι μαλακίες. Μπορεί να νομίζετε ότι είναι υπέροχα, αλλά δεν έχω δει ένα VC ποτέ να διαβάσει ένα επιχειρηματικό σχέδιο ή να χρηματοδοτήσει μια εταιρεία με βάση ένα. Θα μπορούσα να είμαι αφελής, αλλά νομίζω ότι θα προτιμούσα να ξοδέψετε το χρόνο σας για την εκτόξευση της εταιρείας σας σε σύγκριση με τη σύνταξη ενός εγγράφου 30 σελίδων.
 6. Οι άνθρωποι φοβούνται να δίνουν χρήματα σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. Αν δεν γνωρίζετε επενδυτές, θα πρέπει να αρχίσετε να τις γνωρίζετε. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό διαβάζοντας και σχολιάζοντας το blog του ή ξεκινώντας μια ηλεκτρονική συνομιλία μαζί του. Ή θα μπορούσατε να ρωτήσετε τον φίλο σας ή τον δικηγόρο σας εάν μπορούν να σας συστήσουν σε ένα VC (οι καλοί δικηγόροι γνωρίζουν έναν τόνο VCs).
 7. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι VC χρησιμοποιούν χρήματα άλλων πλούσιων ανθρώπων για να επενδύσουν σε εταιρείες και όχι δικά τους. Αυτό σημαίνει ότι έχουν ένα αφεντικό. Έτσι, εάν ακούς ιστορίες φρίκης για τις εταιρείες που βγαίνουν από αυτές, δεν είναι το VC που είναι ο μέσος. Πρέπει να καλύψουν και τον κώλο τους.
 8. Βεβαιωθείτε ότι ένας 5χρονος μπορεί να καταλάβει το επιχειρησιακό μοντέλο σας.
 9. Υπάρχουν δύο τύποι επενδυτών εκεί έξω, ο πρώτος μπορεί απλά να σας προσφέρει χρήματα και ο δεύτερος μπορεί να σας προσφέρει χρήματα και γνώσεις. Ο δεύτερος τύπος επενδυτή ονομάζεται στρατηγικός επενδυτής. ιδανικά θα πρέπει να πάρετε χρήματα μόνο από έναν στρατηγικό επενδυτή.
 10. Εάν ψάχνετε να αυξήσετε μερικά εκατομμύρια δολάρια ή περισσότερα, συνήθως δεν θα τα πάρετε όλα από μια επιχείρηση επιχειρηματικών κεφαλαίων. Θα χρειαστεί να πάρετε χρήματα από πολλαπλά VC, αλλά τα καλά νέα είναι ότι πιστεύουν στη νοοτροπία του κοπαδιού. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένα VC βλέπει ότι ένα άλλο VC ενδιαφέρεται να σας δώσει χρήματα, τότε και αυτοί φυσικά ενδιαφέρονται να σας δώσουν χρήματα.

Το κατάστρωμα

Τώρα που καταλαβαίνετε πώς λειτουργεί ο κόσμος του επιχειρηματικού κεφαλαίου, θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια παρουσίαση power point (επίσης γνωστή ως "deck" Ã ?? Â ??) που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε VCs. Ακολουθεί ένα παράδειγμα καλού καταστρώματος:

Όταν δημιουργείτε το κατάστρωμα σας, βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

 • Δήλωση αποστολής - μια απλή πρόταση που εξηγεί τι είναι η εταιρεία σας και τι πρόκειται να κάνετε.
 • Ομάδα - χρειάζεστε περισσότερη από μια ομάδα ενός ατόμου εάν θέλετε χρήματα. Εάν δεν μπορείτε να πείσετε τους ανθρώπους να γίνουν μέλη της επιχείρησής σας πριν λάβετε κεφάλαια επιχειρηματικού κινδύνου, δεν θα είστε σε θέση να πείσετε ένα VC να σας δώσει χρήματα.
 • Το πρόβλημα - η δημιουργία μιας άλλης άλλης εταιρείας μου δεν θα κάνει τίποτα καλό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας πόνος που η επιχείρησή σας μπορεί να λύσει ότι δεν έχουν άλλοι.
 • Η λύση - μην ξεχνάτε πώς θα λύσετε το πρόβλημα που μιλήσατε στην προηγούμενη διαφάνεια, δείξτε το. Θα πρέπει να συμπεριλάβετε ορισμένα στιγμιότυπα οθόνης του προϊόντος σας, ακόμη και αν είναι τραχιά.
 • Ανταγωνισμός - ακόμα κι αν δεν νομίζετε ότι έχετε ανταγωνιστές, το κάνετε. Καταγράψτε τους πιο κοντινούς ανταγωνιστές σας και μιλήστε για το πώς η λύση σας είναι διαφορετική.
 • Μέγεθος αγοράς - αναλύστε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα. Πόσοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα; Πώς θα πάτε μετά από αυτούς τους ανθρώπους;
 • Επιχειρηματικό μοντέλο - πρέπει να κερδίσετε χρήματα αργά ή γρήγορα. Αν δεν έχετε μια ισχυρή αίσθηση κατεύθυνσης για το πώς θα κάνετε τα χρήματα, παραθέστε τις δυνατότητες.
 • Marketing - πώς θα πάτε στην αγορά; Χρειάζεται σαφές σχέδιο δράσης. Βεβαιωθείτε ότι δεν λέτε κάτι ηλίθιο σαν να πηγαίνετε στο TechCrunch και χιλιάδες άνθρωποι θα έρθουν έπειτα στον ιστοχώρο σας. Το TechCrunch είναι μια εξαιρετική τοποθεσία, αλλά αυτό δεν είναι ένα σχέδιο μάρκετινγκ.
 • Χρηματοδότηση - πόσα χρήματα χρειάζεστε και γιατί; Συνήθως συμβαίνουν απροσδόκητα πράγματα, οπότε βεβαιωθείτε ότι ο αριθμός είναι αρκετά μεγάλος για να τα καταγράψετε.
 • Ορόσημα - Αν κάποιος σας δώσει χρήματα, θα θέλουν να μάθουν πότε θα δουν κάτι πιο απτό.

Αφού τελειώσει η παρουσίασή σας, θα έχετε βομβαρδιστεί με ερωτήσεις. Το Semalt δεν μπορεί να προετοιμαστεί για όλες τις ερωτήσεις. Απλά να είστε ειλικρινείς και να έχετε πίστη στον εαυτό σας. Αν γνωρίζετε την επιχείρησή σας όπως το πίσω μέρος του χεριού σας, δεν πρέπει να έχετε προβλήματα. Δεν παραβιάζει τον Guy, αλλά νομίζω ότι οι πιθανότητές σας είναι πολύ υψηλότερες από αυτό. Δεν έχει σημασία τι χρώμα δέρματος, ηλικία ή εκπαίδευση έχετε. Όλα τα είδη των ανθρώπων έχουν αντλήσει χρήματα και μπορείτε επίσης.

Από αυτά που μπορώ να πω στους επιχειρηματίες που είναι οι πιο επιτυχημένοι στην άντληση χρημάτων τείνουν να είναι άθλιοι, γρήγοροι μαθητές, φθηνοί όταν πρέπει να είναι και το πιο σημαντικό γνωρίζουν πώς να εκτελέσουν.

Το καλύτερο της τύχης!

P. S. Αν έχετε συγκεντρώσει χρήματα και χρειάζεστε βοήθεια για την εκτέλεση ή την εμπορία πατήστε εδώ Source .

March 1, 2018