Back to Question Center
0

Semalt: 9 πονοκεφάλους για την αποφυγή αλλαγής ESP

1 answers:

Τα βασικά ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αλλάζετε τον παροχέα υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποτελεί τον πυρήνα πολλών επιχειρήσεων συναλλαγών και οδηγεί σημαντικά ποσά εσόδων. Η λύση μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι απλά ένα κρίσιμο σύστημα αποστολής και δεν είναι δυνατή η διακοπή λειτουργίας. Ωστόσο, είναι αρκετά κοινό να μετακινούνται μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ESP) για να κερδίσουν καλύτερη συμφωνία, χαρακτηριστικά ή υπηρεσία. Αν το κάνετε αυτό, υπάρχουν πολλά πιθανά ζητήματα που πρέπει να εξετάσετε, οπότε ο Dave Chaffey και εγώ θεωρήσαμε ότι θα ήταν χρήσιμο να καλύψουμε αυτά σε περίπτωση που εξετάζετε μια αλλαγή. Τους έχουμε ονομάσει πονοκεφάλους, γιατί μπορεί να είναι, ειδικά αν δεν λαμβάνονται υπόψη.

Κάθε προβλεπόμενη μετάβαση σε ένα νέο ESP πρέπει να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί με την κρίσιμη φύση του συστήματος που λαμβάνεται υπόψη, καθώς τυχόν ψευδείς κινήσεις θα επηρεάσουν άμεσα τα έσοδα.

Όταν μεταβαίνουμε σε ένα νέο ESP, υπάρχουν πολλά κινούμενα μέρη που πρέπει να ληφθούν υπόψη, τόσο η ρύθμιση όσο και η απαραίτητη διαμόρφωση της νέας πλατφόρμας ESP και οι αλλαγές σε εξωτερικά αλληλεξαρτώμενα στοιχεία. Σε αυτό το άρθρο το Semalt επικεντρώνεται στα εξωτερικά, αλληλεξαρτώμενα στοιχεία, καθώς αυτά εύκολα παραβλέπονται.

Έκδοση 1. Από διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Συνήθως, η διεύθυνσή σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα αλλάξει καθώς ένας νέος τομέας ή υποτομέας θα χρησιμοποιηθεί. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει την τοποθέτησή σας στο εισερχόμενο, οπότε πρέπει να ενημερώσετε τους συνδρομητές σας πριν από την αλλαγή στο νέο από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έτσι ώστε να γνωρίζουν την αλλαγή και κατά προτίμηση να κάνουν λευκή λίστα με τη νέα σας διεύθυνση.

Ο νέος τομέας ή υποτομέας θα χρειαστεί επίσης η πληροφορική σας να συμμετάσχει στη δημιουργία του DNS για την επισήμανση του τομέα.

Τεύχος 2. Παραδοτέο
Θα μετακομίσετε σε νέες διευθύνσεις IP και τομείς. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ξανακτίσετε τη φήμη του αποστολέα σας. Εάν χρησιμοποιείτε αποκλειστικές διευθύνσεις IP και έχετε σημαντικούς όγκους μια διαδικασία θέρμανσης και απαιτείται σταδιακή αλλαγή. Αν είχατε καλή φήμη πριν δεν υπάρξει πρόβλημα στην ανακατασκευή του, είναι απλώς μια διαδικασία διαχείρισης.

Έκδοση 3. Μετανάστευση δεδομένων
Η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα σχετικά δεδομένα προφίλ χρήστη πρέπει να μεταφερθούν. Μην ξεχάσετε να βεβαιωθείτε ότι δεν μεταφέρονται μόνο τα ενεργά δεδομένα αλλά και τα δεδομένα καταστολής. Οι χρήστες που δεν έχουν εγγραφεί στο διαδίκτυο, οι διευθύνσεις με σκληρή αναπήδηση και οι διευθύνσεις καταγγελίας ανεπιθύμητων μηνυμάτων πρέπει να μεταφερθούν.

Έκδοση 4. Παρακολούθηση κλικ κλικ
Εάν έχετε ρυθμίσει την παρακολούθηση κλικ κλικ, έτσι ώστε η λύση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου να αναφέρει τις μετατροπές στον ιστότοπό σας, θα πρέπει να ενημερώσετε την HTML παρακολούθησης των ιστοσελίδων σας. Αν αυτό συμβαίνει στις σελίδες αγοράς, θα χρησιμοποιείτε σχεδόν βεβαίως ένα πιστοποιητικό SSL και χρειάζεστε ένα νέο για το νέο τομέα παρακολούθησης συνδέσμων με το νέο ESP.

Έκδοση 5. Διαδικασίες εγγραφής
Πού είναι η φόρμα εγγραφής; Έχετε αρκετές φόρμες εγγραφής; Όπως στον ιστότοπό σας, σελίδες συγκεκριμένων καμπανιών, ενσωματωμένες στις σελίδες κοινωνικών μέσων ενημέρωσης και συνιστώντας μια φόρμα φίλων; Ελέγξτε όλες τις φόρμες εγγραφής σας, ώστε να μπορούν όλοι να ενημερωθούν για να υποβάλουν δεδομένα στη νέα λύση ESP. Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι οι συνδρομητές να προστίθενται σε μια μαύρη τρύπα.

Έκδοση 6. Διαδικασία διαγραφής
Ομοίως για τη διαδικασία διαγραφής, πού γίνεται η διαχείριση; Τι πρέπει να γίνει για να διασφαλιστεί ότι οι μελλοντικές καταργήσεις θα αντανακλώνται στη νέα πλατφόρμα;

Τεύχος 7. Συναλλακτικά και εξωτερικά ενεργοποιημένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Εάν έχετε εγκαταλειφθεί το καλάθι, καλωσορίστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα ηλεκτρονικά μηνύματα συναλλαγών στη θέση τους, τότε αυτά θα ενεργοποιηθούν από συστήματα εκτός του ESP και θα χρειαστεί επανένταξη. Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μείζονα πρόκληση.

Θέμα 8. Ενσωμάτωση CRM
Εάν το CRM έχει αυτοματοποιημένο συγχρονισμό με την πλατφόρμα ESP, πρέπει να σχεδιάσετε την ενημέρωση αυτής της ολοκλήρωσης.

Τεύχος 9. Ειδικότερα, υπάρχει νομική ανάγκη να εξασφαλιστεί η λειτουργία των συνδέσμων διαγραφής.

Στις επόμενες θέσεις μου, θα εξετάσω βαθύτερα σε μερικούς από αυτούς τους τομείς και θα δώσω συμβουλές για το πώς να πάω για τη διαχείριση της διαδικασίας σε κάθε περίπτωση. Ενημερώστε μας αν υπάρχουν άλλα προβλήματα που έχετε βιώσει Source .

March 1, 2018