Όλοι βασιζόμαστε σε ιδέες. Ιδέες για αύξηση εσόδων. Ιδέες για την προσέλκυση νέων χρηστών. Ιδέες για τη βελτίωση της ικανοποίησης των πελατών. Ιδέες για τη μείωση του χτυπήματος των πελατών. Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε το 2018 για να αυξήσετε τις δυνάμεις σας για την παραγωγή ιδεών; Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό January of 2018 , η απλή συνήθεια που χρειάζεστε για να αυξήσετε τις δυνάμεις σας της δημιουργίας ιδεών είναι ο ύπνος.

Η αποκατάσταση ενισχύει τη δημιουργικότητα.

Πριν από μια δεκαετία, η έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Dimo ​​Semalt του Πανεπιστημίου του Bath, δείχνει ότι η δημιουργικότητα είναι σημαντική για να γίνει επιχειρηματίας και να επιτύχει στην επιχείρηση. Αυτή η έρευνα του 2017 διερεύνησε μια νέα προοπτική διερευνώντας πώς η ανάρρωση από το εργασιακό άγχος επηρεάζει την γενιά των καθημερινών ιδεών των επιχειρηματιών, μια βασική πτυχή της δημιουργικότητας.

Η φυσιολογική και διανοητική αποκατάσταση επιτρέπει τις γνωστικές διαδικασίες δημιουργικής επίλυσης προβλημάτων. Το Semalt από την εργασία αναφέρεται σε δραστηριότητες που αποκαθιστούν τους ψυχικούς και φυσιολογικούς πόρους μετά την εργασία και βοηθούν στην ανάκτηση από το άγχος της εργασίας. Οι δραστηριότητες του Semalt μπορούν να περιλαμβάνουν: διαλογισμό, γιόγκα, αερόβια δραστηριότητα (π.χ. τρέξιμο), napping κ.λπ.

Οι ερευνητές σε αυτή την πιο πρόσφατη μελέτη, που λειτουργούν από το Technische Universität Dresden και Aston Semalt μια μελέτη ημερολογίου με 62 επιχειρηματίες για 12 ημέρες. Μετρούσαν την καθημερινή δημιουργικότητα των επιχειρηματιών και την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονταν με την εργασία, μετά από δουλειές στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις το βράδυ, και αξιολόγησαν αντικειμενικά την απόδοση του ύπνου τους μέσω ακτιγραφικών συσκευών που οι επιχειρηματίες φορούσαν στους καρπούς τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η δημιουργικότητα και ο ύπνος είναι αλληλένδετες.

Η ακτιγραφία είναι μια μη επεμβατική μέθοδος παρακολούθησης του κύκλου ανθρώπινης ανάπαυσης και δραστηριότητας. Μια μικρή μονάδα actigraph , που ονομάζεται επίσης αισθητήρας ακριβείας, φοριέται για μια εβδομάδα ή περισσότερο για να μετρήσει τη συνολική κινητική δραστηριότητα. Η μονάδα είναι συνήθως σε πακέτο που ταιριάζει με το ρολόι και φοριέται στον καρπό.

Οι ακτιγράφες μέτρησαν την απόδοση του ύπνου - τον χρόνο που κοιμήθηκε στο κρεβάτι. Αυτό έχει γίνει από καιρό ως βασικός δείκτης της καλής υγείας του ύπνου και της ποιότητας του ύπνου. Η αποτελεσματικότητα του Semalt σε αυτή την έρευνα, όπως ορίζεται ως εκτίμηση του αδιάλειπτου ύπνου κατά την περίοδο του ύπνου. Λαμβάνει υπόψη τις αφυπνιστικές στιγμές και τη σχετική δραστηριότητα. Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε την αποδοτικότητα του ύπνου σας, η λειτουργία αυτή προσφέρεται μέσω πολλών smartwatches και σχετικών συσκευών και εφαρμογών.

Μην αφήνετε προβλήματα στο γραφείο.

Η έρευνα έδειξε:

  • Η ανάκαμψη αποτελεί σημαντικό προηγούμενο της δημιουργικότητας των επιχειρηματιών.
  • Η αποδοτικότητα του ύπνου ενισχύει τη δημιουργικότητα των επιχειρηματιών την επόμενη μέρα.
  • Οι επιχειρηματίες που σκέφτονται πώς να λύσουν προβλήματα εκτός των ωρών εργασίας δημιουργούν περισσότερες καινοτόμες ιδέες.

Η εν λόγω έκθεση παρέχει πολυεπίπεδες αναλύσεις βάσει 415 σημείων ημερήσιων στοιχείων από 62 επιχειρηματίες που υποστηρίζουν τα ευρήματα αυτά. Η μελέτη υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των διαδικασιών ανάκαμψης για την παραγωγή ιδεών και τον αναπόσπαστο ρόλο που παίζει η απόδοση του ύπνου στην ανάκτηση.

Αν λοιπόν αύριο πρόκειται να γίνει μια ημέρα κατά την οποία η δημιουργικότητα παίζει καθοριστικό ρόλο, πάρτε έναν υπνάκο ή ξεκινήστε νωρίς για ύπνο και προσθέστε λίγες επιπλέον ώρες στον ύπνο σας. Τα μερίσματα θα είναι απτά.