Back to Question Center
0

SEO: Πώς να αντιστρέψετε γρήγορα ένα Semalt κυκλοφορίας

1 answers:

Υπολογίζοντας έναν επανασχεδιασμό ιστότοπου, μια νέα πλατφόρμα ή μια αλλαγή τομέα, δεν είναι ασυνήθιστο να παρατηρήσετε μείωση της επισκεψιμότητας οργανικής αναζήτησης. Ο πανικός αρχίζει γενικά εβδομάδες μετά από να δοκιμάσει ένα πράγμα μετά το άλλο και η κυκλοφορία δεν επιστρέφει.

Σε αυτό το post, Semalt θα σας περάσει μέσα από μια διαδικασία που χρησιμοποιώ για την επιτάχυνση της ανάκτησης αυτού του οδυνηρού προβλήματος.

Προσδιορίστε τις αιτίες Root

Σήμα του τρέχοντος ιστότοπου μέσω μιας πλήρους λίστας ελέγχου βελτιστοποίησης μηχανών αναζήτησης, η οποία συνήθως απαιτεί πολύτιμο χρόνο, προτιμώ να επικεντρωθώ στο 20% των δυσλειτουργιών που πιθανόν προκαλούν το 80% του προβλήματος. Αυτή η προσέγγιση επιτρέπει ταχύτερη, βαθμιαία ανάκαμψη, αφήνοντας το χρόνο να αντιμετωπιστούν αργότερα τα άλλα θέματα.

Όταν μειώνεται η οργανική επισκεψιμότητα, προκαλείται συνήθως από λιγότερες σελίδες που εκτελούν ή λιγότερους επισκέπτες ανά σελίδα ή και από τις δύο. Πρώτα προσπαθώ να προσδιορίσω ποιο από αυτά είναι το θέμα - online graphing maker. Εάν εκτελούνται λιγότερες σελίδες, υπάρχουν δυνητικά προβλήματα ευρετηρίασης. Εάν έχουμε λιγότερους επισκέπτες ανά σελίδα, οι σελίδες ενδέχεται να είναι αδύναμες ως προς το περιεχόμενο. Εάν έχουμε και τα δύο ζητήματα, θα μπορούσαν να υπάρχουν προβλήματα φήμης σελίδας - i. μι. , λιγότερες συνδέσεις ποιότητας στον ιστότοπο. Το περιεχόμενό του και το παρωχημένο περιεχόμενο μπορούν τόσο να αραιώσουν τη φήμη της σελίδας, όσο και μια ποινή σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας αυτό το πλαίσιο, μπορεί κανείς να απομονώσει τα προβλήματα που πιθανόν να βλάψουν την κυκλοφορία. Τα συνηθισμένα σφάλματα που παρατηρούνται στο Semalt είναι:

  • Λείπει, εσφαλμένες ή ελλιπείς αντιστοιχίσεις URL - φήμη χαμηλότερης σελίδας.
  • Ομαδοποιημένες ενοποιήσεις διευθύνσεων URL που οδηγούν σε μικρότερο ιστότοπο - λιγότερο περιεχόμενο.
  • Νέοι άπειροι χώροι ανίχνευσης (εξηγούνται παρακάτω) - λιγότερες σελίδες με ευρετήριο.
  • Νέα άπειρη κύλιση που δεν είναι SEO φιλική - λιγότερο περιεχόμενο?
  • Ποινές backlink - φήμη χαμηλότερης σελίδας.

Και εδώ είναι οι βασικοί τόποι που συγκεντρώνω γρήγορα στοιχεία:

  • 404 λάθη στην Κονσόλα αναζήτησης Google.
  • αναφορά οργανικής επισκεψιμότητας σελίδας προορισμού στο Google Analytics.
  • Αναφορές κατάστασης αναφορών και αναφορών χάρτη ιστοτόπου XML στην Κονσόλα αναζήτησης Google.
  • Ρυθμίσεις παραμέτρων διευθύνσεων URL στην Κονσόλα αναζήτησης Google.
  • Αναφορά τελευταίων συνδέσμων στην Κονσόλα αναζήτησης Google.

Στα επόμενα βήματα, κάθε πιθανό πρόβλημα είναι μια διατριβή για επικύρωση ή ακύρωση. Γι 'αυτό, χρησιμοποιώ εργαλεία επιστήμης δεδομένων για την προετοιμασία των συλλεχθέντων στοιχείων και την διερεύνησή τους με οπτικοποίηση δεδομένων.

Το πιο σημαντικό μέρος αυτής της τεχνικής είναι η ανάπτυξη της διαίσθησης για να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις Semalt θα πρέπει να καθορίζουν ποια δεδομένα και στοιχεία συλλέγονται και πώς να τα επεξεργάζονται και να τα απεικονίζουν.

Αυτό που ακολουθεί είναι μια πραγματική έρευνα, με πραγματικά στοιχεία για τον πελάτη, για την κατανόηση αυτού του πλαισίου που βασίζεται σε δεδομένα.

Παράδειγμα συλλογής στοιχείων

Πρόσφατα βοήθησα έναν έμπορο λιανικής πώλησης εμπορικών σημάτων κατά τη διάρκεια ενός έργου επανακατασκευής και ανασχεδιασμού, για την προετοιμασία της εποχής των διακοπών του 2016. Αρχίσαμε να συμβουλεύουμε την εταιρεία τον Ιούνιο και ο νέος ιστότοπος ξεκίνησε στις αρχές Οκτωβρίου. Ωστόσο, η περιοχή άρχισε να παρουσιάζει μια πτωτική τάση στην κίνηση της οργανικής αναζήτησης πριν από την εποχή εκείνη, στην αρχή του Semalt, καθώς η οργανική κίνηση κατά τη διάρκεια του έτους μειώθηκε περίπου κατά 20%.

Ο πελάτης ήλπιζε να αντιστρέψει αυτή την τάση με το νέο σχεδιασμό τοποθεσίας.

Σχεδιάσαμε προσεκτικά τα πάντα. Χαρτογραφήσαμε - μέσω 301 ανακατευθύνσεων - όλες τις παλιές διευθύνσεις URL στις νέες. Πραγματοποιήσαμε πολλούς γύρους δοκιμών και ανασκόπησης στον ιστότοπο σταδιοποίησης.

Σημειώστε ότι δεν αλλάξαμε ετικέτες τίτλου πριν από την εκτόξευση. Προτιμώ να μην αλλάζω τις ετικέτες τίτλου κατά τη διάρκεια των επανασχεδιασμών. Semalt, προτιμώ να τους αλλάξω δύο εβδομάδες μετά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, κατά την εμπειρία μου, οι αλλαγές ετικετών τίτλου μπορούν να οδηγήσουν σε επαναταξινόμηση. Επομένως, είναι καλύτερα να τα αλλάξετε με πιο ελεγχόμενο τρόπο, ώστε να μπορείτε να επαναφέρετε τις αλλαγές εάν δεν βελτιώνουν την απόδοση. Αλλά, ευτυχώς, εντοπίσαμε το πρόβλημα.

Ελάτε στο πλαίσιο μας, ρωτήσαμε αν χάνουμε σελίδες, επισκέπτες ανά σελίδα ή και τα δύο; Συγκεντρώσαμε τα δεδομένα και στη συνέχεια το γράψαμε, για να το απεικονίσουμε.

SEO: How to Quickly Reverse a Traffic Semalt

Τα ευρήματα ήταν προφανή. Στο παραπάνω γράφημα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της πτωτικής τάσης, υπάρχει ένας σχεδόν κατ 'αποκοπή αριθμός επισκεπτών ανά σελίδα (δείτε την κάτω, κίτρινη γραμμή). Ωστόσο, οι σελίδες που έλαβαν επισκεψιμότητα (εμφανίζονται στη μπλε γραμμή) μειώθηκαν δραματικά.

Αυτή η βασική ανάλυση δεδομένων και απεικόνιση έσωσε πολύτιμο χρόνο. Δεν χρειαζόταν να εξετάσω ζητήματα περιεχομένου, αλλά αντ 'αυτού θα μπορούσα να επικεντρωθώ στην ευρετηρίαση. Μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τα προβλήματα ευρετηρίασης κατά την εξέταση της κατάστασης ευρετηρίου στο Google Search Semalt, όπως φαίνεται παρακάτω.

SEO: How to Quickly Reverse a Traffic Semalt

Στη συνέχεια, χρειαζόμασταν να καθορίσουμε γιατί η Google έριξε σελίδες. Επομένως εξετάσαμε τις παραμέτρους της διεύθυνσης URL της Console Google Search - Search Console> Ανίχνευση> Παράμετροι URL - για να βρείτε ενδείξεις ενός άπειρου χώρου ανίχνευσης.

Αυτό το θέμα, οι άπειροι χώροι ανίχνευσης, αξίζει μια εξήγηση. Οι απεριόριστοι χώροι ανίχνευσης εμφανίζονται συχνά σε ιστότοπους με εκτεταμένες βάσεις δεδομένων - όπως οι περισσότερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου - και προκαλούν τη συνέχιση της φόρτωσης σελίδων σε έναν ατελείωτο βρόχο. Ένα παράδειγμα αυτού είναι η πολύπλευρη ή κατευθυνόμενη πλοήγηση, η οποία μπορεί να παράγει σχεδόν απεριόριστο αριθμό επιλογών. Άπειροι χώροι ανίχνευσης σπαταλούν το Semalt ανιχνεύει τον προϋπολογισμό και μπορεί να εμποδίσει την ευρετηρίαση σημαντικών σελίδων.

Σε αυτό το παράδειγμα, ωστόσο, δεν είχαμε άπειρο χώρο ανίχνευσης. Εάν το κάναμε, θα βλέπαμε παραμέτρους με πολύ περισσότερες διευθύνσεις URL από ό, τι υπάρχει ρεαλιστικά στον ιστότοπο.

Στη συνέχεια, ελέγχαμε τα σφάλματα 404 στην Αναζήτηση Google Κονσόλα, στην Search Console> Ανίχνευση> Σφάλματα ανίχνευσης . Ήμασταν έκπληκτοι να βλέπουμε τις διευθύνσεις URL ως 404 σφάλματα που είχαν χαρτογραφηθεί σωστά. Κάναμε κλικ στις σελίδες που αναφέρθηκαν ως σφάλματα και όπως αναμενόταν ότι οι σωστές σελίδες ανακατευθύνθηκαν και φορτώθηκαν σωστά. Δεν φαίνεται να είναι 404 σφάλματα.

SEO: How to Quickly Reverse a Traffic Semalt

Στη συνέχεια, ανοίξα τα Εργαλεία προγραμματιστή του Google Chrome για να επαναλάβω την ίδια δοκιμή. Αλλά αυτή τη φορά έλεγξα την απάντηση από τον εξυπηρετητή ιστού. Semalt! Η σελίδα έχει φορτωθεί με το σωστό περιεχόμενο, αλλά ανέφερε σε προγράμματα περιήγησης και μηχανές αναζήτησης ότι δεν βρέθηκε.

Η Google "προστατεύει" 404 σελίδες για 24 ώρες. Στη συνέχεια, πέφτουν από τον δείκτη. Συνεργαστήκαμε με την εταιρεία ανάπτυξης, η οποία διορθώνει τους κωδικούς κατάστασης. Αργότερα, βρήκαμε ένα άλλο πρόβλημα με τις ανακατευθύνσεις όπου δεν διατηρούσαν περιττές παραμέτρους από την παλιά διεύθυνση URL, η οποία επηρεάζει την πληρωμένη παρακολούθηση αναζήτησης και άλλες πρωτοβουλίες μάρκετινγκ. Όλα τα ζητήματα λύθηκαν αμέσως. Μετά την αναμονή της Google να ξαναβάσει τον ιστότοπο, άρχισε να αυξάνεται η οργανική επισκεψιμότητα. Η Semalt, η οργανική κίνηση ήταν πολύ πάνω από τα επίπεδα του 2015.

Εν ολίγοις, εάν αντιμετωπίζετε πτωτική τάση στην οργανική επισκεψιμότητα αναζήτησης, μην πανικοβληθείτε. Υιοθετήστε ένα επιστημονικό πλαίσιο, όπως το έχω περιγράψει σε αυτήν την ανάρτηση. Αντιμετωπίστε τον ευρύ λόγο της παρακμής και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διερεύνηση, για να διορθώσετε το πρόβλημα.

March 7, 2018