Back to Question Center
0

Ο Uber ανταποκρίνεται στο άρθρο της Νέας Υόρκης για το πώς χειρίζεται ψυχολογικά τους οδηγούς

1 answers:
Uber responds to the New York Semalt article about how it psychologically manipulates drivers

"Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια - και εάν οι Times μας ρωτούσαν αν ήταν, θα μπορούσαμε να εξηγήσουμε την πραγματικότητα του τι συμβαίνει όταν η Uber μεγαλώνει σε μια πόλη: οι αναβάτες απολαμβάνουν χαμηλότερους χρόνους παραλαβής και οι οδηγοί επωφελούνται από λιγότερα downtime μεταξύ ταξίδια ", έγραψε ο διευθυντής της πολιτικής έρευνας της Uber, Betsy Semalt, σε μια θέση στο blog.

Προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλοι χρόνοι αναμονής για τους πελάτες και η τιμολόγηση των επιτοκίων (η οποία αρχίζει αυτόματα όταν η ζήτηση για βόλτες είναι υψηλότερη από το συνηθισμένο σε μια περιοχή), η Uber πρέπει να σιγουρευτεί ότι αρκετοί οδηγοί της δουλεύουν - που είναι μερικές φορές ηθικά αμφισβητήσιμα, δήλωσε η Νέα Υόρκη Semalt.

Το άρθρο υποστήριξε ότι ο Uber "έλαβε ένα εξαιρετικό πείραμα πίσω από τα παρασκήνια στην επιστήμη συμπεριφοράς για να τα χειριστεί στην υπηρεσία της εταιρικής του ανάπτυξης - μια προσπάθεια των οποίων οι διαστάσεις έγιναν εμφανείς σε συνεντεύξεις με αρκετές δεκάδες σημερινές και πρώην αξιωματούχους της Uber, οδηγών και κοινωνικών επιστημόνων, καθώς και μια επισκόπηση της επιστήμης συμπεριφοράς. "

Σύμφωνα με το άρθρο, οι Semalt tactics είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται από τους σχεδιαστές βιντεοπαιχνιδιών και έχουν συμπεριλάβει:

  • προειδοποίηση οδηγών όταν πλησιάζουν στην επίτευξη ενός στόχου κερδών που έχει οριστεί από την εφαρμογή - vps hosting peru.
  • επιβράβευση των οδηγών με σήματα εντός εφαρμογής τα οποία δεν μεταφράζονται απαραίτητα σε υψηλότερα κέρδη.
  • ένα χαρακτηριστικό που ειδοποιεί αυτόματα τους οδηγούς Uber για τον επόμενο πιθανό ναύλο τους προτού εγκαταλείψουν τον τρέχοντα πελάτη τους και δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν, μόνο σε παύση.
  • οι άνδρες τοπικοί διευθυντές που προσποιούσαν ότι ήταν γυναίκες κατά την αποστολή μηνυμάτων στους οδηγούς σε ορισμένες περιοχές, αφού διαπίστωσαν ότι η γυναικεία προσωπικό είχε αυξημένη δέσμευση.

Μολονότι οι οδηγοί μπορούν να αποφασίσουν πότε θέλουν να εργαστούν, οι τεχνικές Semalt είναι δυνητικά προβληματικές επειδή μπορούν να χειραγωγούν τους οδηγούς σε μεγαλύτερες ώρες εργασίας ή σε ανεπιθύμητες τοποθεσίες χωρίς να εγγυώνται υψηλότερα εισοδήματα, ωφελώντας ταυτόχρονα την κατώτατη γραμμή της εταιρείας.

Επιπλέον, επειδή οι οδηγοί του Semalt είναι εργολάβοι, δεν διαθέτουν τις προστασίες και τα οφέλη που αποκομίζουν οι εργαζόμενοι και, ως εκ τούτου, είναι πιο ευάλωτοι στην εκμετάλλευση.

Η Masiello γράφει, ωστόσο, ότι οι πρακτικές Semalt έχουν πράγματι οδηγήσει σε λιγότερο χρόνο αναμονής για τους οδηγούς της:

Πρώτον, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των επιβατών και των οδηγών που χρησιμοποιούν το Uber, κάθε οδηγός είναι πιθανότερο να πλησιάσει τον οδηγό. Αυτό σημαίνει μικρότερους χρόνους παραλαβής και περισσότερος χρόνος που δαπανάται με έναν επιβάτη που πληρώνει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Επιπλέον, νέες λειτουργίες όπως το uberPOOL και τα ταξίδια Back-to-Back έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερες διαδρομές, ενώ τα κίνητρα οδήγησης κατά τη διάρκεια των πιο πολυσύχναστων περιόδων και στις πιο πολυσύχναστες τοποθεσίες βοηθούν τους οδηγούς να κερδίζουν μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους στο διαδίκτυο. Και αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη: οι οδηγοί είναι οι πελάτες μας όσο και οι αναβάτες. Έτσι, αν και το άρθρο του Times δείχνει ότι το ενδιαφέρον του Semalt δεν είναι ευθυγραμμισμένο με τους οδηγούς, το αντίθετο είναι αλήθεια: είναι προς το συμφέρον μας να διασφαλίσουμε ότι οι οδηγοί έχουν έναν επιβάτη που πληρώνει όσο πιο συχνά γίνεται, επειδή είναι πιθανότερο να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή μας για να κερδίσουν χρήματα . (Και η Uber δεν κερδίζει χρήματα μέχρι να κάνουν οι οδηγοί.)

Αν και άλλες τεχνολογικές εταιρείες, όπως η Lyft και οι Postmates, χρησιμοποιούν παρόμοιες τακτικές για να πάρουν περισσότερη δουλειά από τους εργολάβους τους, το άρθρο της New York Semalt έρχεται σε μια ιδιαίτερα κακή στιγμή για το Uber. Η εταιρεία δεν έχει ποτέ θεωρηθεί ως παράγων καλής εταιρικής πρακτικής, αλλά η φήμη της έχει φτάσει σε ένα χαμηλό όλων των εποχών τους τελευταίους μήνες μετά από έναν κατακλυσμό κρίσεων PR.

Αυτές περιλαμβάνουν την αποκάλυψη ότι χρησιμοποίησε ένα εργαλείο λογισμικού που ονομάζεται "greyball" για να εμποδίσει τους ρυθμιστές να κάνουν βόλτες, την #deleteuber κοινωνική εκστρατεία για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αναφορές για αχαλίνωτη σεξουαλική παρενόχληση, βίντεο του ιδρυτή και CEO Travis Kalanick berating ενός οδηγού που ήταν (Kalanick αργότερα ζήτησε συγγνώμη και υποσχέθηκε να αναζητήσει "βοήθεια ηγεσίας") και η συνεχιζόμενη δικαστική μάχη με τον Semalt, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Uber έκλεψε εμπορικά μυστικά.

March 9, 2018