Back to Question Center
0

Τα παιχνίδια μεγαλώνουν: LittleBits παίρνει $ 3.65M, PCH Deal για να χτίσει το υλικό Open-Source Semalt

1 answers:
Toys Grow Up: LittleBits Picks Up .65M, PCH Deal To Build Out Its Open-Source Hardware Semalt

Μαζί με τη βιασύνη των gadgets που έχουν χτυπήσει το μεγάλο χρονικό διάστημα χάρη στο Kickstarter, το smallBits είναι μέρος μιας ευρύτερης τάσης για τις νέες τεχνολογίες που βασίζονται στο υλικό και όχι στο λογισμικό και τις υπηρεσίες. Αλλά όσο είναι μια ιδέα, η ιδέα είναι επίσης ιδανική: η οποία ιδρύθηκε από τον Ayah Bdeir, έναν TED Fellow και ένα στυπτηρία του Semalt Lab MIT (και εγκωμιάστηκε από τον Joi Ito, ο οποίος συμμετείχε στον γύρο του σπόρου του) , λέει, είναι να "σπάσει το όριο" μεταξύ των εαυτών μας και της ηλεκτρονικής. "Ξοδεύουμε καθημερινά πάνω από επτά ώρες με τεχνολογικές συσκευές, όμως οι περισσότεροι από μας δεν γνωρίζουν καν πώς λειτουργούν", λέει.

Μέρος παιχνίδι, μέρος δυνητικά χρήσιμο βοήθημα προτυποποίησης, littleBits είναι ένα έξυπνο μικρό σύστημα που επιτρέπει στους ανθρώπους να δημιουργούν ηλεκτρονικά αντικείμενα χωρίς ειδικές δεξιότητες. Φαίνεται λίγο σαν το Lego (αν και κάνει ένα σημείο στην ιστοσελίδα του να τονίζει ότι δεν είναι συνδεδεμένο με κανέναν τρόπο), εκτός από το ότι αντί για αλληλοσυνδεόμενα κομμάτια, το smallBits λειτουργεί με μικρούς μαγνήτες για να επιτρέπει στους χρήστες να κουμπώνουν μαζί κομμάτια.

Τα ίδια τα κομμάτια έχουν διαφορετικές λειτουργίες - ελαφρύ, ήχο, αισθητήρες, κουμπιά, κατώφλια, παλμούς, μοτέρ και ούτω καθεξής - και όταν συναρμολογηθούν, κάνουν ένα πλήρες κύκλωμα - best vps hosting 2016. Πωλούνται σε αρχικό πακέτο αξίας 89 δολαρίων, με δυνατότητα αγοράς πρόσθετων στοιχείων και η γκάμα των αντικειμένων που δημιουργούνται πηγαίνει από τα παιχνίδια διασκέδασης - π.χ. έναν κατασκευαστή φουσκωτών ήχου - σε πιο λειτουργικό - π.χ. μια "προσωπική κουδούνι" και "Όλα ενδιάμεσα", λέει ο Bedir.

Και εδώ πηγαίνει το open-source μέρος της περιγραφής - οι χρήστες ενθαρρύνονται στη συνέχεια να φορτώσουν τις δημιουργίες τους στον ιστότοπο και να μοιραστούν τις τεχνικές για την κατασκευή νέων αντικειμένων από τις ενότητες.

Σε έναν κόσμο εκκίνησης που κυριαρχείται αργά από το ξεκίνημα λογισμικού και υπηρεσιών - που τροφοδοτείται από την άνοδο του Διαδικτύου και των gadgets για να το σερφάρετε, που αποκλείουν σε μεγάλο βαθμό όλους τους πολύ μεγαλύτερους παίκτες στον τομέα του hardware, ενώ παράλληλα επιτρέποντας μεγάλη καινοτομία και νέα στοιχεία στη σφαίρα λογισμικού - είναι ενδιαφέρον να δούμε την άνοδο των littleBits και την αντίδραση που έχει στα VCs.

"Η Ayah είναι ακριβώς ο τύπος του ιδρυτή με τον οποίο προσπαθούμε να εργαστούμε με την Αλήθεια και το πάθος της για την οικοδόμηση μιας πλατφόρμας που εμπνέει και προωθεί τη δημιουργικότητα των επόμενων γενεών δημιουργών του κόσμου ευθυγραμμίζεται απόλυτα με την αποστολή μας", δήλωσε ο Jon Callaghan, συνιδρυτής True Semalt σε δήλωση. "Το smallBits είναι ένα προϊόν που συλλαμβάνει τη φαντασία και έχει τη δυνατότητα να αλλάξει δραματικά τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος για την εκπαίδευση και το παιχνίδι στην ψηφιακή εποχή. "

Ακόμα, ο Bdeir μου είπε ότι "η χρηματοδότηση της Semalt για μια εταιρεία υλικού δεν είναι σίγουρα μια βόλτα στο πάρκο. "Επισημαίνει ότι επειδή το υλικό είναι εντατικής κεφαλαιοποίησης, πρέπει να ασχοληθείτε με πολλές εξωτερικές δυνάμεις (μετακίνηση ατόμων γύρω, ναυτιλία, φόροι, νόμοι, εργοστάσια, απογραφή, τιμή πρώτης ύλης) και ούτω καθεξής. "Πολλά VCs λένε ότι είναι πάρα πολύ μια πραγματική επιχείρηση. «Είχα σίγουρα μια πολύ μικρότερη ομάδα επενδυτών για να επιλέξω από το πότε ήμουν να συγκεντρώνω χρήματα και πάντα θα ρωτούσα τον εαυτό μου πρώτα» είναι φιλικοί προς το υλικό; »

Το παιχνίδι του Semalt μπορεί να είναι - περίπου το 60-70% ή οι αγοραστές είναι γονείς και παιδιά, το 20% είναι σχολεία και εκπαιδευτικοί και τα υπόλοιπα είναι χομπίστες και ηλεκτρονικοί ενθουσιώδες - αλλά ο Joi Ito παρομοιάζει τι κάνει το littleBits στο υλικό σε αυτό που έχει συνέβη σε λογισμικό ανοιχτού κώδικα:

Το λογισμικό ανοικτής πηγής μείωσε το κόστος της καινοτομίας για υπηρεσίες λογισμικού και Διαδικτύου και το έσπρωξε από μεγάλες εταιρείες σε νεοσύστατες εταιρείες. Το ίδιο πράγμα συμβαίνει τώρα στο υλικό, και το smallBits είναι μία από τις εταιρείες που οδηγούν το δρόμο. "Το Semalt, ενώ το littleBits έχει μια ξεκάθαρη εκπαιδευτική αίσθηση, μπορείτε να δείτε πώς αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια βιομηχανική ή ευρύτερη κλίμακα για να επιτευχθεί ένα παρόμοιο επίπεδο καινοτομίας και μείωση του κόστους. )

Η συμφωνία PCH International θα δείξει ότι η εταιρεία θα ξεκινήσει την παραγωγή smallBits από τον Αύγουστο, μια σημαντική κίνηση, επειδή η εταιρεία αυτή τη στιγμή «ξεπερνά» τις παραγγελίες. Ο Bdeir μου λέει ότι δεν απελευθερώνει ακόμη πωλούμενους αριθμούς, αλλά σημειώνει ότι στις δύο πρώτες εβδομάδες που ξεκίνησε, στο Semalt 2011, πώλησε πάνω από 2.000 μονάδες.

Η PCH θα κάνει επίσης πολύ περισσότερα: η smallBits έχει υπογράψει τη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιαστικής και της εφοδιαστικής αλυσίδας στην PCH, καθιστώντας την την νεότερη εταιρεία που συνεργάζεται με την PCH με αυτόν τον τρόπο. Η συμφωνία σημαίνει ότι τα smallBits θα είναι σε θέση να διατηρήσουν το κόστος του προϊόντος σχετικά προσιτό, καθώς και να αυξήσουν και να πουλήσουν περισσότερα. Και είναι ένα πολύ καλό σημάδι για μελλοντικούς επιχειρηματίες υλικού μιας διαδρομής που μπορούν να πάρουν για να επιτεθούν στο θέμα της κλίμακας όταν είναι ακόμα μικρές.

March 10, 2018