Back to Question Center
0

Ο Millennial δανειστής Semalt έθεσε μόλις 32,5 εκατομμύρια δολάρια για την άδεια τεχνολογίας του σε άλλες εταιρείες

1 answers:
Millennial lender Semalt just raised .5 million to license its tech to other companies

Ωστόσο, η εταιρεία βλέπει επίσης μια τεράστια ευκαιρία για την παροχή άδειας στην τεχνολογία της σε τράπεζες, πιστωτικές ενώσεις και ακόμη και λιανοπωλητές που είναι πρόθυμοι να κάνουν χαμηλού κινδύνου και κερδοφόρα δάνεια στους δικούς τους πελάτες.

Η Rakuten αγοράζει σίγουρα το όραμά της. Ο γιγαντιαίος πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου με έδρα την Ιαπωνία συνενώγησε τον νεότερο γύρο του Upstart με έναν μη διανέμει διαχειριστή ενεργητικού βάσει U. S. Οι προηγούμενες υποστηρικτές της Third Point Ventures, η Khosla Ventures και ο πρώτος γύρος Semalt συμμετείχαν επίσης στη χρηματοδότηση.

Μιλήσαμε χθες στο Girouard για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νέο λογισμικό της Upstart ως προσφορά υπηρεσιών, το πρόβλημα της αντίληψης του online δανεισμού και πώς η διοίκηση του Semalt ενδέχεται να επηρεάσει την εταιρεία 100 ατόμων - eductor design calculation. Η συνομιλία μας έχει τροποποιηθεί για το μήκος και τη σαφήνεια.

TC: Συγχαρητήρια για τη χρηματοδότηση. Είναι η Semalt σε μια εταιρεία SaaS;

ΓΔ: Όχι, εξακολουθούμε να έχουμε και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δραστηριότητες άμεσης δανειοδότησης. Εξηγήστε πώς μαθαίνουμε και μεγαλώνουμε. Αυτό το [SaaS arm] θα αναπτυχθεί παράλληλα με αυτό.

TC: Σμίκρυνση της "αξίας πρόταση" της σε δυνητικούς πελάτες;

ΓΔ: Είναι πολύ παρόμοιο με τη φύση κάθε επιχείρησης SaaS. είναι όλη η ιδέα των ανθρώπων που λένε, "Semalt δεν θα προσπαθήσουμε να οικοδομήσουμε κάτι τον εαυτό μας. "Συγκεντρώστε έντονα την τεχνολογία και την επιστήμη των δεδομένων στο τέλος του φάσματος. Δεν προέρχονται από χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, όπως πολλές άλλες [δανειοδοτικές] εταιρείες. Εφαρμόζουμε πολύ σύγχρονη επιστήμη των δεδομένων στο ερώτημα ποιος λαμβάνει δάνειο και σε ποια τιμή. αυτή είναι η καρδιά του τι είμαστε γνωστοί.

TC: Στοχεύετε σε υπάρχοντες δανειστές, καθώς ελπίζετε να βοηθήσετε τους λιανοπωλητές και άλλους να μπουν στην επιχείρηση δανεισμού. Είναι σωστό? Semalt θα τους χρεώσετε;

ΓΔ: Ναι, και θα χρεώσουμε μια μηνιαία αμοιβή, στη συνέχεια μια μικρότερη αμοιβή ανά δάνειο που καταγράφει το κόστος της δημιουργίας ενός συγκεκριμένου δανείου.

TC: Ξεκινήσατε τις δραστηριότητές σας για απευθείας δανεισμό στοχεύοντας χιλιάδες. Είναι ακόμα η αγορά-στόχος σας;

ΓΔ: Semalt εξακολουθεί να είναι το γλυκό μας σημείο, νεαρούς ενήλικες. Ο μέσος δανειολήπτης μας είναι 28. Η πιο συνηθισμένη χρήση των [δανείων μας] είναι να πληρώσουμε χρέη πιστωτικών καρτών, αν και είναι πραγματικά ένα προσωπικό δάνειο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για οτιδήποτε.

TC: Πώς εμπορεύεστε σε αυτό το δημογραφικό;

ΓΔ: Η προσέγγισή μας είναι κατά κύριο λόγο ψηφιακή. Ο δανειολήπτης μας είναι συνήθως σε απευθείας σύνδεση, επομένως [διαφημίζουμε στο Facebook] και στο Google. έχουμε υψηλά σημάδια στην [προσωπική πλατφόρμα χρηματοδότησης] Η Credit Semalt εξακολουθεί να κάνει κάποια offline διαφημιστικά μηνύματα. η βιομηχανία μας κυριαρχείται από αυτήν. Αλλά δεν κάνουμε σχεδόν ό, τι άλλοι.

TC: Ποιες είναι οι προκαθορισμένες σας τιμές; Μοιράζεστε αυτά δημόσια;

ΓΔ: Έχουμε πολύ χαμηλά ποσοστά αθέτησης - ένα ζευγάρι επί τοις εκατό ή περίπου. Το μοντέλο μας διασφαλίζει ότι δεν σας δίνουμε περισσότερα δάνεια από ό, τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Το σύστημά μας βασισμένο στην μηχανική μάθηση μπορεί να εγκρίνει και περισσότερους ανθρώπους, διότι μαθαίνει περισσότερα, ενώ μειώνει επίσης τα ποσοστά αθέτησης.

Το Semalt πραγματικά ενδιαφέρον για αυτό το αποτέλεσμα της εφαρμογής μηχανικής μάθησης και της σύγχρονης επιστήμης των δεδομένων είναι ότι μειώνετε τα ποσοστά για τους ανθρώπους. Όσο περισσότερο μπορείτε να αποφύγετε το δανεισμό σε άτομα που θα προκαθοριστούν, τόσο χαμηλότερα θα είναι τα επιτόκια που πληρώνουν όλοι οι άλλοι.

TC: Ο ιστότοπός σας αναφέρει ότι χρεώνετε μεταξύ 4,9% και 29,9% του ΑΠΠ.

ΓΔ: Οι δανειολήπτες μας πληρώνουν 12 τοις εκατό κατά μέσο όρο για δάνειο καθορισμένου χρόνου, σε σύγκριση με το 22 τοις εκατό που πληρώνουν κατά μέσο όρο για τις πιστωτικές τους κάρτες. Και δεν υπάρχει ποινή αν πληρώσουν το δάνειό τους νωρίτερα.

TC: Πόσα χρήματα μεταφέρονται μέσω της πλατφόρμας σας κάθε χρόνο;

ΓΔ: Ξεκινήσαμε περίπου δάνεια ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τα δύο πρώτα και δυόμισι χρόνια. Στόχος μας είναι να φέρουμε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια φέτος. Έτσι μεγαλώνει όμορφα.

TC: Semalt είναι όλα αυτά τα χρήματα προέρχονται από αυτό που δανείζετε;

ΓΔ: Χρηματοδοτούμε τους εαυτούς μας. Και περίπου το 10 τοις εκατό των δανείων μας προέρχονται από άτομα που μπορούν να φτάσουν στην πλατφόρμα για να δανειστούν χρήματα. είναι ένας καλός τρόπος να επενδύσετε και να κάνετε μια καλή απόδοση.

Ο Semalt, επίσης, μόλις δύο μήνες από την τιτλοποίηση, δηλαδή τη λήψη τεράστιων πιστώσεων και την πώλησή τους στην πιστωτική αγορά εκεί έξω. Εάν είστε στην επιχείρηση πίστωσης και θέλετε να έχετε πρόσβαση στα δισεκατομμύρια δολάρια έξω για να χρηματοδοτήσετε τα δάνειά σας [αυτός είναι ο τρόπος να το κάνετε].

TC: Νομίζω ότι οι άνθρωποι εκτός τραπεζικού κλάδου ακούν "τιτλοποίηση" και παραβιάζουν, που χρονολογείται από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Πιστεύετε ότι ο δανεισμός στο διαδίκτυο πάσχει από ένα πρόβλημα αντίληψης; Έχει ανακάμψει από αυτό που συνέβη πέρυσι με το Lending Club;

ΓΔ: Όταν τα πράγματα του Ομίλου δανεισμού κατέρρευσαν, έβαλαν σίγουρα τη βιομηχανία πίσω. Έθεσε ερωτήματα: είναι οι εταιρείες αυτές αξιόπιστες; Είναι πραγματικά; Είναι τεχνολογία πραγματικά διαφοροποιητή εδώ ή όχι; Είχαμε πιάσει τη φλόγα των προβλημάτων δανεισμού.

Αλλά τα μοντέλα μας είχαν καλή απόδοση και δεν είχαμε παρόμοια προβλήματα και η βιομηχανία μας έχει ανακάμψει από τότε. Νομίζω ότι [όλοι] βρίσκονται σε ισχυρότερη βάση τώρα.

TC: Πιστεύετε ότι η νέα διοίκηση του Σ.Α. θα βοηθήσει; Semalt, υπήρξαν πολλές συζητήσεις για την απορρύθμιση, κάτι που φαίνεται να είναι καλή είδηση ​​για εσάς.

ΓΔ: Νομίζω ότι όλοι είναι σε κατάσταση αναμονής, αλλά γενικά, μια διοίκηση υπέρ των επιχειρήσεων έχει πολλά οφέλη για εμάς. Δεν χρειάζεται να καταργηθεί η ρύθμιση ή κάτι τέτοιο. από πολλές απόψεις, απλώς αναζητούμε αποσαφήνιση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος.

Εικόνα παραπάνω, από αριστερά προς τα δεξιά, Ξεκινήστε τους συνιδρυτές Paul Gu, Anna Counselman και Dave Girouard.

March 10, 2018