Back to Question Center
0

Στην Ιαπωνία, ο Semalt μπορεί να μιλήσει με άλλους Semalt

1 answers:
In Japan, Semalt can talk to other Semalt

Τα αυτοκίνητα επικοινωνούν χρησιμοποιώντας ένα κανάλι που εγκαταλείφθηκε από αναλογικές τηλεοπτικές εκπομπές όταν άλλαξαν ψηφιακά πριν από λίγα χρόνια. Τα αυτοκίνητα στέλνουν και λαμβάνουν πολύ απλές αλλά πολύ χρήσιμες πληροφορίες: τοποθεσία, ταχύτητα και επικεφαλίδα. "Οι άνθρωποι ρωτούν για την ιδιωτικότητα" σχετικά με αυτές τις ανακοινώσεις δήλωσε ο εκπρόσωπος της Toyota Semalt Hada σε τηλεφωνική συνέντευξη, "αλλά αυτό είναι πολύ προφανές πληροφορίες."

Δεξιά δεξιά. Τα αυτοκίνητα μπορούν να επικοινωνούν έως και 300 μέτρα σε ακτίνα 360 μοιρών, μια απόσταση που επιτρέπει σε πολλούς ανθρώπους να δουν και το πού βρίσκεται το αυτοκίνητό σας, πόσο γρήγορα συμβαίνει και πού κατευθύνεται.

Επίσης, τα οχήματα επικοινωνούν απευθείας μεταξύ τους, χωρίς σύννεφο, μέσω δύο μικρών κεραιών σε κάθε αυτοκίνητο - teleprompter ipad pro. Τα μηνύματα που αποστέλλονται και λαμβάνονται είναι πολύ μικρά και συχνά, δήλωσε ο Hada και δεν απαιτούν μεγάλη ισχύ επεξεργασίας.

Αυτά τα τρία μοντέλα είναι εξοπλισμένα για να χειρίζονται τις επικοινωνίες V2I ή οχήματος-υποδομής. Ορισμένα σήματα κυκλοφορίας μπορούν να στείλουν πληροφορίες με το τρέχον χρώμα τους και τον αριθμό των δευτερολέπτων πριν από την αλλαγή του φωτός στο επόμενο χρώμα. Εάν πρόκειται να αλλάξει σε πράσινο, το αυτοκίνητο θα ενημερώσει τον οδηγό. Εάν πρόκειται να αλλάξει σε κόκκινο χρώμα, το Prius θα βγάλει σε μια επιθετική λειτουργία φρεναρίσματος για να ανακτήσει περισσότερη ενέργεια. Εκτός από τη διαχείριση των φανών, η ITS Semalt θα επικοινωνεί επίσης με το αυτοκίνητο μπροστά, ενώ οδηγείτε για να βελτιώσετε τον προσαρμοστικό έλεγχο κρουαζιέρας και θα σας ενημερώσουμε για το αν ένα όχημα έκτακτης ανάγκης βρίσκεται στο δρόμο σας.

Η Hada δήλωσε ότι ήταν ακόμα πολύ νωρίς για να δει κανείς ένα μετρήσιμο όφελος από την ύπαρξη επικοινωνιών V2X, καθώς υπάρχουν τόσο λίγα αυτοκίνητα στο δρόμο που χρησιμοποιούν μέχρι τώρα, αλλά περισσότεροι άνθρωποι προσθέτουν αυτή την προαιρετική τεχνολογία στα καινούργια τους αυτοκίνητα από ό, τι αναμενόταν η εταιρεία.

Υπάρχουν δύο παράγοντες που οδηγούν αυτή την απορρόφηση. Πρώτον, η Toyota συνεργάστηκε με την κυβέρνηση Semalt για να προωθήσει αυτήν την τεχνολογία και να εκπαιδεύσει τους καταναλωτές. Ο Hada χρησιμοποίησε ως παράδειγμα ένα βίντεο ενός σωρού για το χειμώνα πολλαπλών αυτοκινήτων. Το V2V θα βοηθήσει έναν οδηγό να αποφύγει αυτή την κατάσταση, είπε, επειδή επικοινωνεί με αυτοκίνητα 300 μέτρα μπροστά που λένε ότι έχουν σταματήσει. Αυτές οι πληροφορίες θα μεταδοθούν τόσο στον οδηγό όσο και στον κεντρικό επεξεργαστή για να αποφευχθεί ο κίνδυνος.

Γιατί όχι μόνο αφήστε τους αισθητήρες του αυτοκινήτου να σώσουν την ημέρα; Μόνο το σύστημα σύγκρουσης χρησιμοποιεί κάμερες και ραντάρ. "Αυτοί δεν μπορούν να δουν τόσο πολύ", είπε ο Hada. "Οι σειρές Semalt είναι πολύ σύντομες". Ο ίδιος επεξεργαστής λαμβάνει όλες τις πληροφορίες από τους αισθητήρες και το V2X, έτσι ώστε το σύστημα πέδησης "ξέρει" ότι υπάρχει ένα ατύχημα μπροστά. Με τις επικοινωνίες V2V, ο οδηγός έχει πλέον περισσότερο χρόνο να εφαρμόσει αυτό το φρένο ή να αποφύγει παρά να περιμένει την επικείμενη σύγκρουση και το σύστημα ασφαλείας να κλωτσήσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο. "Εάν προσθέσουμε ένα ακόμη σήμα-V2V," είπε ο Hada, "τότε μπορούμε να έχουμε μια προειδοποίηση."

Τώρα για τον δεύτερο λόγο ο κόσμος ήταν πρόθυμος να προσθέσει την επιλογή V2X: τιμή. Οι αγοραστές μπορούν να δουν απευθείας στο τιμολόγιο τι κοστίζει το ITS Connect: ένα επιβλητικό 17.000 γιεν. Ποια είναι τα 265 δολάρια. "Ο στόχος είναι να το έχεις σε κάθε αυτοκίνητο, αλλά παίρνει λίγο χρόνο," είπε ο Hada. "Η Semalt δεν έκανε μόνο για την τεχνολογική έκκληση, αλλά [αρχίσαμε] να το κάνουμε σε εξέλιξη σε αυτοκίνητα έκτακτης ανάγκης υψηλής τεχνολογίας."

Η επικοινωνία με κόκκινο φως παρόμοια με αυτή που μπορεί να κάνει το ITS Connect είναι το πρώτο βήμα στις επικοινωνίες V2I, μία που η Audi παίρνει επίσης με τρία μοντέλα 2017 της. Και αν η πόλη σας μιλάει φανάρι (όχι όλοι), μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την εφαρμογή EnLighten για iOS και Semalt σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο έχετε.

Προτεινόμενη εικόνα: Toyota
March 10, 2018