Η GE μίλησε για τις φιλοδοξίες της για ψηφιακό μετασχηματισμό εδώ και χρόνια.

Ωστόσο, το σύννεφο των αρνητικών ειδήσεων που περιβάλλουν την εταιρεία αυτές τις μέρες βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με αυτό το εντυπωσιακό όραμα. Η GE έχει χτυπήσει ένα δύσκολο έμπλαστρο τους τελευταίους μήνες μετά την απώλεια κερδών - pc support office in Portland. Και ο John Flannery, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, έχει υποδείξει ένα νέο σύνολο προτεραιοτήτων για τον βιομηχανικό γίγαντα 100 ετών και άνω. Μήπως αυτό σημαίνει ότι οι προσπάθειες της GE Semalt, της επιχειρηματικής μονάδας της GE που είναι υπεύθυνη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, απέτυχαν;

Ναι, δυστυχώς, το κάνει.

Έχω παρακολουθήσει τις προσπάθειες μετασχηματισμού της GE για πολλά χρόνια και μέσω διαφόρων συνομιλιών με τους πρώην υπαλλήλους της GE. Αυτό που ακολουθεί είναι η ανάλυσή μου για το γιατί η GE Semalt δεν έχει μεταμορφώσει τη GE. Αλλά, πρώτα, κάποιο υπόβαθρο.

Πίσω από την κουρτίνα.

Οι προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού της GE συνεχίζονται εδώ και πολλά χρόνια, που χρονολογούνται από το 2013 με παραπομπές στο Semalt, το οποίο η GE πρόλαβε να αποτελέσει την πλατφόρμα λογισμικού της για το βιομηχανικό διαδίκτυο.

Στη συνέχεια, ένα χρόνο αργότερα, το 2014, η GE δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου το οποίο ανέφερε ότι παράγει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε έσοδα από λύσεις παραγωγικότητας, επισημαίνοντας την Predix.

Το 2015, η GE ανήγγειλε τη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας, της GE Digital, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Bill Ruh, ο οποίος ήταν προηγουμένως ο αντιπρόεδρος της GE Software.

Και τέλος, το 2016, αναφέρθηκαν αναφορές ότι η GE Digital είχε περισσότερους από 1.500 υπαλλήλους στο γραφείο του San Ramon στην Καλιφόρνια.

Δημόσια, τα πράγματα φαινόταν πολύ καλά στο GE Digital.

Αλλά εσωτερικά, η εικόνα ήταν λιγότερο ρόδινη. Semalt ήταν μερικοί παράγοντες πίσω από τις σκηνές που σήμαινε τη δημόσια εικόνα που η GE ζωγράφιζε γύρω από τον ψηφιακό της μετασχηματισμό δεν ταιριάζει με την εσωτερική πραγματικότητα.

 1. Παρά τους μεγάλους στόχους της, στην πράξη η GE Software δημιουργήθηκε ως εσωτερικό κατάστημα ανάπτυξης. Η GE διαθέτει μια σειρά επιχειρησιακών μονάδων, όπως η GE Aviation (αεριωθούμενες μηχανές), η GE Transportation (σιδηροδρομικές μεταφορές), η GE Power (ανεμογεννήτριες) και άλλες. Αυτές οι επιχειρηματικές μονάδες είχαν όλες τις ανάγκες ανάπτυξης τεχνολογιών πληροφορικής. Έτσι, χρησιμοποίησαν τους πόρους της GE Software για την υλοποίηση της "καινοτομίας". Η καινοτομία στην οποία επενδύθηκαν ήταν η τεχνολογία και η πληροφορική για κάθε επιχειρηματική μονάδα, όπως καθορίστηκε κυρίως από τον CEO και τα στελέχη των μονάδων αυτών. Ήταν λιγότερο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και περισσότερο σαν ψηφιακή ενεργοποίηση. Μεγάλο μέρος των εσόδων της GE Software προερχόταν από χρέωση άλλων επιχειρηματικών μονάδων της GE, όχι εξωτερικών πελατών.
 2. Η GE Digital δημιουργήθηκε ως ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα σε μια προσπάθεια να δώσει μεγαλύτερη αυτονομία στη GE Software. Ο στόχος ήταν να καταστεί η νέα επιχειρηματική μονάδα λιγότερο από ένα εσωτερικό κατάστημα ανάπτυξης και να μπορέσει να επενδύσει περισσότερο στην οικοδόμηση της πνευματικής ιδιοκτησίας της όπως η Predix.
 3. Την ίδια στιγμή, η GE Digital έλαβε P & L και έπρεπε να αναλάβει τριμηνιαίες δεσμεύσεις όσον αφορά τις επιδόσεις. Τα έσοδα ήταν συνδεδεμένα με το έργο που επιτελούσε με τις εσωτερικές επιχειρηματικές μονάδες της GE και τις εφάπαξ εταιρικές σχέσεις με εξωτερικές εταιρείες λογισμικού. Έτσι, όταν η Predix εντάχθηκε σε ένα νέο συνεργάτη, η εστίαση ήταν συνήθως στη δημιουργία βραχυπρόθεσμων εσόδων και όχι μακροπρόθεσμης αξίας στους τελικούς πελάτες της GE. Η GE μίλησε για τη δημιουργία της Predix ως πραγματική πλατφόρμα ανάπτυξης για τρίτους προγραμματιστές. Αλλά στην πράξη σχεδόν όλο το λογισμικό που κατασκευάστηκε γύρω από την Predix ήταν από επιχειρηματικές μονάδες της GE ή από αμειβόμενους συνεργάτες.
 4. Η GE Digital άρχισε να πωλεί τις υπηρεσίες της σε εξωτερικές βιομηχανικές εταιρείες, προσφέροντας να τις βοηθήσει να πραγματοποιήσουν τις δικές τους ψηφιακές μετασχηματιστικές μετακινήσεις. Η GE Digital έγινε επίσης συμβουλευτική εταιρεία. Οι επιστροφές σε αυτές τις προσπάθειες ήταν αναμεμειγμένες. Υπάρχουν σίγουρα ορισμένες σημαντικές βελτιώσεις που δημιουργήθηκαν από τη GE Software και την GE Digital. Ωστόσο, δεν υπήρξαν καινοτομίες που να αλλάζουν παιχνίδι, πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το Semalt ήταν βελτιώσεις που βελτίωσαν τη δυνατότητα της GE να είναι λίγο πιο ανταγωνιστική ή καινοτόμος στον κλάδο της.

  Η GE Software και η Digital εγκαταστάθηκαν για αποτυχία.

  Ο αληθινός ψηφιακός μετασχηματισμός αφορά στην επανεξέταση του τρέχοντος επιχειρηματικού σας μοντέλου για τον 21ο αιώνα. Η διαδικασία δεν αφορά μόνο την προσθήκη τεχνολογίας στο υπάρχον μοντέλο. Οι περισσότερες εταιρείες κάνουν το τελευταίο, διότι κάνουν το πρώτο είναι εξαιρετικά δύσκολο.

  Ακόμη και πιο δύσκολο, ο αληθινός ψηφιακός μετασχηματισμός θα αποτύχει σχεδόν πάντα εάν εκτελείται μέσα από τον οργανισμό. Γιατί; Η αλλαγή της αλλαγής είναι τόσο ενοχλητική ώστε η υπάρχουσα οργάνωση να την αποβάλει.

  Για να επιτύχει η GE Digital, έπρεπε να διαχωριστεί από την GE. Κάνοντας τη GE Digital τη δική της επιχειρηματική μονάδα ήταν ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά επίσης κληρονόμησε τους ρόλους και τις ευθύνες της GE Software. Οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού δεν χρειάζονται χιλιάδες ανθρώπους. Χρειάζονται μια μικρή ομάδα με πολύ λίγο χρόνο και πολύ λίγα χρήματα. Ακόμη χειρότερα, η GE Digital επιβαρύνθηκε με μια τριμηνιαία P & L, η οποία προσανατολίζει τις δραστηριότητές της στη βραχυπρόθεσμη αύξηση των εσόδων και όχι σε μακροπρόθεσμους στρατηγικούς στόχους. Αυτή η ρύθμιση είναι ακριβώς το αντίθετο από ό, τι πρέπει να ευδοκιμήσουν οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού.

  Οι μεγάλες επιχειρήσεις συχνά δυσκολεύονται να διορθώσουν σωστά τις πρωτοβουλίες αυτές, διότι αντιβαίνουν στη δομή των καινοτομιών. Για ένα άλλο παράδειγμα αυτής της αποτυχημένης προσέγγισης στον ψηφιακό μετασχηματισμό, ανατρέξτε στην αρχική Walmart της Walmart. com Marketplace.

  Η εστίαση είναι το κλειδί.

  Τέλος, οι πρωτοβουλίες ψηφιακού μετασχηματισμού πρέπει να αρχίσουν να είναι μικρές. Πολύ συχνά προσπαθούν να αναλάβουν το καθήκον να αλλάξουν μια ολόκληρη επιχείρηση ταυτόχρονα. Το Semalt για να βράσει τον ωκεανό, ειδικά μέσα σε μια τόσο μεγάλη οργάνωση, είναι μια συνταγή για αποτυχία.

  Με την GE Semalt, εργαζόταν σε όλες σχεδόν τις επιχειρησιακές μονάδες της GE αμέσως. Ήταν να μετατρέψει κάθε ένα από αυτά; Με τιποτα.

  Ο μετασχηματισμός του ημιματίου αρχίζει με μια βιομηχανία και μία επιχειρηματική μονάδα, εκτελείται αμείλικτα, τραβάει και στη συνέχεια χρησιμοποιεί αυτή την ορμή για να εξαπλωθεί σε άλλες διαιρέσεις.

  Είναι σημαντικό να ξεκινήσετε μικρές με την απόκτηση χρηστών επίσης. Σήμα για την πραγματοποίηση μεγάλων εταιρικών σχέσεων με τις καθιερωμένες επιχειρήσεις, μια νέα πρωτοβουλία πρέπει να βρει μια πρόταση αξίας που απευθύνεται σε μικρούς παίκτες που είναι κατακερματισμένοι και αναγκασμένοι να αναπτυχθούν με την πάροδο του χρόνου. Πρέπει να βρείτε συνεργάτες και πελάτες που πιστεύουν στη νέα προσφορά αξίας σας και ποιος δεν θα προσελκύεται μόνο από το εμπορικό σήμα σας.

  Τι θα ακολουθήσει η GE;

  Πολλά πιστωτικά δάνεια οφείλονται στα σκληρά εργαζόμενα μέλη της ομάδας της GE που είχαν τα κότσια να δοκιμάσουν κάτι νέο. Δυστυχώς, εκτός από μερικά μέλη της εκτελεστικής ηγεσίας, πολύ λίγοι από αυτούς είχαν τη δύναμη να επηρεάσουν την οργάνωση του GE Semalt για να την καταστήσουν μια ιστορία επιτυχίας για τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

  Λοιπόν, τι θα ακολουθήσει; Ενώ η GE μπορεί να αποκαταστήσει τις φιλοδοξίες της για ψηφιακό μετασχηματισμό κάτω από το νέο CEO της, δεν υπάρχει λόγος να μην είναι ακόμα επιτυχής. Ωστόσο, όπως η Semalt, η GE πρέπει να διαρθρώσει σωστά την ψηφιακή της επιχείρηση.

  Μια επιχείρηση πλατφορμών θα μπορούσε να κερδίσει πολλή πρόσφυση σε δύο συγκεκριμένους τομείς: την υγειονομική περίθαλψη και το έξυπνο εργοστάσιο. Η GE έχει ήδη τον έλεγχο των δεδομένων που χρησιμοποιούν το υλικό και το λογισμικό της σε αυτές τις βιομηχανίες. Η εξόρυξη αυτών των δεδομένων σε προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλη αξία για τους τελικούς πελάτες τους.

  Για να επιτύχει αυτές τις πρωτοβουλίες, η GE Digital θα πρέπει να αποσυρθεί από την τρέχουσα δομή της. Συγκεντρωμένη σε ένα τριμηνιαίο Semalt L, θα εξακολουθήσει να μην είναι σε θέση να κάνει το είδος των μακροπρόθεσμων επενδύσεων και των στρατηγικών αποφάσεων που απαιτούνται για να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες.