Back to Question Center
0

Semalt Digital Expert εξηγεί τι 404 λάθη σημαίνει για SEO

1 answers:

Τι προκαλεί 404 λάθη που δεν βρέθηκαν; Θα βλάψουν την κατάταξή μου;Αυτά τα ερωτήματα παραμένουν παρατεταμένα στο μυαλό των διαχειριστών μάρκας όταν εμφανίζονται λάθη "404 δεν βρέθηκαν" .

Όταν η σελίδα σας επιστρέφει 404 σφάλματα, οι διαταραχές απειλούνσε UX (εμπειρία χρήστη). Κάθε φορά που ο επισκέπτης παίρνει σφάλμα 404, αναγκάζεται να επανεκτιμήσει και να επιστρέψει, το οποίοσημαίνει ότι αφήνετε τη σελίδα σας. Για τους διαχειριστές μάρκας ή τους ψηφιακούς έμπορους, τα σφάλματα προκαλούν πανικό όταν εντοπίζονταιεργαλεία webmaster. Για να αποφύγετε αυτά τα προβλήματα, ο Michael Brown, ο Διευθυντής Επιλογής Πελατών του Semalt Ψηφιακές Υπηρεσίες,να επανεξετάσει συνολικά τι 404 λάθη σημαίνουν για SEO σας και πώς να εξαλείψει την ανεπιθύμητη επιρροή τους.

Πώς να βρείτε 404 λάθη;

Χρησιμοποιήστε τα Εργαλεία για Webmasters Google

Αυτή είναι μία από τις καλύτερες μεθόδουςεντοπίζοντας τα λάθη απευθείας από την Google. Χρειάζεται μόνο να συνδεθείτε στα εργαλεία των webmaster σας, να μεταβείτε στην Ανίχνευση και να κάνετε κλικ στο κουμπίΑνίχνευση σφαλμάτων. Όλες οι διευθύνσεις URL που λείπουν θα εμφανιστούν στην ενότητα Δεν βρέθηκε. Μπορείτε ακόμη να ελέγξετε τη γραφική παράσταση τουσφάλματα με την πάροδο του χρόνου για καλύτερη ανάλυση .

Ψαλιδωτές συνδέσεις

Σήμερα, υπάρχουν πολλές επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, ακόμη και δωρεάνιστοσελίδες όπως το Validator.w3org και το Check My Links. Αυτά θα εντοπίσουν εύκολα τους σπασμένους συνδέσμους στον ιστότοπό σας .

Χρησιμοποιώντας Screaming Frog SEO Spider

Παρόμοια με τα Εργαλεία για Webmasters, το SEO Spider σάς βοηθά να δείτε όλα τα 404 λάθη που δεν βρέθηκαν.Κάντε λήψη της εφαρμογής. Εγκαταστήστε το SEO Spider και εισαγάγετε τον ιστότοπό σας, στη συνέχεια κάντε κλικ στην επιλογή Ανίχνευση. 404 σφάλματα θα εμφανιστούν στο StatusΚαρτέλα κώδικα..Μπορείτε επίσης να εξαγάγετε την αναφορά ως αρχείο .csv.

Τι 404 λάθη σημαίνουν για SEO και γιατί πρέπει να ενεργήσετε άμεσα

Η Google εκτιμά ότι 404 λάθη που δεν βρέθηκαν είναι ενίοτε αναπόφευκτα.Επομένως, ο ιστότοπός σας δεν θα απαλείφεται ή δεν θα τιμωρηθεί. Ωστόσο, επειδή η κύρια εστίαση της Google είναι η παροχή ποιότητας,SEO σας είναι πιθανό να υποφέρουν πολύ. Καθώς τα bots της Google ανιχνεύουν εσωτερικούς συνδέσμους της σελίδας σας, θα επισημανθεί ως μέροςδεν ενδιαφέρονται να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήστη. Με την πάροδο του χρόνου, η Google θα σταματήσει να ανιχνεύει τις σελίδες σας και η επισκεψιμότητα θα πέσει δραστικά.

Οι έμποροι πρέπει να ανησυχούν περισσότερο για την αντίδραση τουπελάτες αντί για bots της Google. Για τους επισκέπτες σας, η αιτία του σφάλματος δεν έχει καμία σημασία, τι τους ενδιαφέρειπαίρνει το περιεχόμενο που θέλουν. Οι περισσότεροι επισκέπτες αφήνουν συνήθως σε διαφορετικό ιστότοπο, ακολουθούν έναν ανταγωνιστή ή έξοδο. Αυτόσημαίνει απώλεια επισκεψιμότητας επειδή ο πελάτης δεν μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα προς τη μετατροπή. Ως αποτέλεσμα, είναι πάντοτε συνετήαπό εσάς να προσδιορίσετε τα λάθη το συντομότερο δυνατόν και να τα διορθώσετε με ταχείς ρυθμούς .

Πώς να καθορίσει 404 δεν βρέθηκαν λάθη;

Όταν προκύψουν 404 λάθη, είναι απαραίτητο να διευκολυνθεί η δυνατότητα των πελατών να επιστρέψουν στη ροή.

Χρησιμοποιήστε 301 μόνιμες ανακατευθύνσεις

Εάν μια συγκεκριμένη σελίδα έχει αφαιρεθεί ή μετακινηθεί,Οι ανακατευθύνσεις 301 βοηθούν στη σύνδεση της σελίδας με τη νέα. Οι ανακατευθύνσεις 301 είναι καλές επειδή δεν χάνουν την αρχή σελίδας από την προηγούμενη σελίδα.

Χρησιμοποιώντας το Robots.txt

Το αρχείο robots.txt χρησιμοποιείται για να λέει τα bots της Google ότιέχουν αφαιρεθεί συγκεκριμένες σελίδες και δεν σκοπεύετε να ανιχνευθούν. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αντιμετωπίσετε το σφάλμα 404 όταν πολλάτων σελίδων έχουν αφαιρεθεί.

Διόρθωση ορθογραφίας στις σελίδες σας

Εάν χρησιμοποιείτε τα Εργαλεία για Webmasters, μπορείτε να τα εντοπίσετε εύκολατις σελίδες με σπασμένους συνδέσμους. Ελέγξτε προσεκτικά αυτές τις σελίδες για να διαπιστώσετε εάν ο σύνδεσμος είναι εσφαλμένα γραμμένος και διορθώστε τις αμέσως Source .

November 27, 2017