Back to Question Center
0

Semalt Expert Διαβεβαιώνει ότι πρέπει να ενσωματώσετε το AMP της Google στη στρατηγική μάρκετινγκ - Εδώ είναι γιατί

1 answers:

Οι Επιταχυνόμενες Κινητές Σελίδες (AMP) είναι το έργο ανοιχτού κώδικα της Google που προβλέπει τη δημιουργία περιεχομένου βελτιστοποιημένου για κινητά. Οι εκδότες είναι οι κύριοι δικαιούχοι αυτού του έργου, καθώς στοχεύει ουσιαστικά στην ενίσχυση της ταχύτητας φόρτωσης των τοποθεσιών σε κινητές συσκευές. Είναι μια καθολική αλήθεια ότι η ταχύτητα φόρτωσης είναι ένας ολοκληρωμένος παράγοντας κατάταξης για τις μηχανές αναζήτησης, και αυτή τη στιγμή αποτελεί αναπόφευκτη ανησυχία για το online marketing.

Ο Ivan Konovalov, διευθυντής επιτυχίας πελατών της Semalt , εξηγεί πώς επηρεάζει το AMP της Google το διαδικτυακό μάρκετινγκ.

Ένας δικτυακός τόπος που είναι ενεργοποιημένος με AMP έχει δύο βασικά οφέλη για το SEO - доставка с алиэкспресс на новую почту.

Πρώτον, η AMP επηρεάζει άμεσα έναν από τους κορυφαίους παράγοντες κατάταξης που χρησιμοποιεί η Google: βελτιστοποιημένο περιεχόμενο για κινητά. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν εικασίες ότι η ΑΜΡ μπορεί να εξελιχθεί σε παράγοντα κατάταξης, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη δει.

Η παραβίαση του κινητού είναι μια θανατηφόρα κίνηση σήμερα, καθώς η πλειοψηφία των επισκεπτών του ιστότοπού σας χρησιμοποιούν περισσότερο κινητές συσκευές από ό, τι χρησιμοποιούν επιτραπέζιους υπολογιστές. Αλλά θα μπορούσατε να υποστηρίξετε ότι το AMP δεν είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιστοποιηθεί το περιεχόμενο κινητών. Ωστόσο, να θυμάστε ότι η μη χρήση του AMP δίνει στους ανταγωνιστές σας που χρησιμοποιούν AMP ένα πόδι επάνω.

Δεύτερον, ο ιστότοπος αποκτά μια ονομασία "Fast" στη σελίδα αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Όταν ένας αναγνώστης πραγματοποιεί αναζήτηση σε οτιδήποτε, το Google τραβάει ένα καρουσέλ προς την κορυφή του SERP. Αυτό το καρουσέλ περιέχει περιεχόμενο από ιστότοπους με δυνατότητα AMP. Ο αναγνώστης μπορεί εύκολα να κάνει κλικ σε οποιοδήποτε από τα άρθρα.

Αυτό μεταφράζεται σε αυξημένες προβολές σελίδων, μεγαλύτερες προβολές διαφημίσεων και κοινή χρήση και τελικά βελτιώνει τη σχέση ανάγνωσης / εκδότη. Η αυξημένη προβολή του καρουσέλ έχει τις ακόλουθες επιπτώσεις στο online marketing:

  • Μεγαλύτερες αναλογίες κλικ:

Το περιεχόμενο που εμφανίζεται στο καρουζέλ έχει πολύ μεγαλύτερη ορατότητα και πιθανότητα ο αναγνώστης να κάνει κλικ στον ιστότοπο. Αυτό σημαίνει ότι το μισό της μάχης για να πάρει τους επισκέπτες στο site σας έχει ήδη κερδίσει.

  • Αυξημένη αρχή επωνυμίας:

Οι αναγνώστες εντυπωσιάζονται από το περιεχόμενο που περιλαμβάνεται στο καρουζέλ, καθώς θεωρούν ότι είναι υψηλής ποιότητας (γιατί αλλιώς η Google θα το τοποθετούσε πάνω από τη σελίδα τους ούτως ή άλλως;)

Τα υψηλότερα ποσοστά κλικ-κλικ και το αυξημένο αποτέλεσμα της αρχής επωνυμίας δημιουργούν υψηλότερο ποσοστό κλικ προς τα πάνω. Επειδή ένας ιστότοπος με δυνατότητα AMP έχει περισσότερες προβολές και εμφανίζεται πιο αξιόπιστος από τις σελίδες που δεν ανήκουν σε AMP, οι αναγνώστες είναι πιο πιθανό να κάνουν κλικ στις διαφημίσεις.

  • Βελτιωμένη εμπειρία χρήστη:

Η εμπειρία των χρηστών έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιτυχία ή την αποτυχία μιας προσπάθειας μάρκετινγκ στο διαδίκτυο. Οι χρήστες που χρησιμοποιούν το κινητό τους στο διαδίκτυο δεν τους αρέσουν οι ιστότοποι που φορτώνουν αργά ή καταναλώνουν τα δεδομένα τους. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα περιμένουν περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα για να φορτώσουν έναν ιστότοπο.

Το AMP μειώνει τον χρόνο φόρτωσης σε λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο, δηλαδή είναι τέσσερις φορές πιο γρήγορος από την ταχύτητα φόρτωσης ενός χώρου που δεν είναι AMP. Επιτρέπει επίσης στους χρήστες να βλέπουν περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται τον ιστότοπο (μέσω του καρουσέλ). Ένας χρήστης επισκέπτεται μόνο τον πραγματικό ιστότοπο εάν του αρέσει αυτό που εμφανίζεται στο καρουζέλ. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να αποθηκεύει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Φυσικά, η AMP δεν έχει κάποιες αρνητικές επιπτώσεις στο διαδικτυακό μάρκετινγκ. Δεν λειτουργεί για ιστότοπους που δεν είναι εκδότες. Επίσης, απαιτείται ένα CMS που υποστηρίζει AMP, το οποίο θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση του προϋπολογισμού. Τέλος, προς το παρόν δεν υπάρχουν μορφές περιεχομένου AMP, που σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε οδηγούς μέσω συνδρομών. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με μια αναβάθμιση που επιτρέπει στους εκδότες να χρησιμοποιούν φόρμες στο περιεχόμενο βελτιστοποιημένο με AMP, κάτι στο οποίο μπορεί να εργάζεται η Google.

Το AMP είναι μια αρκετά ευαίσθητη επίδραση στο online μάρκετινγκ σήμερα και φαίνεται να κερδίζει έλξη από κάθε αυγή. Είναι πιο συνετό να εξετάσετε πώς να το ενσωματώσετε στη στρατηγική σας, αντί να μετανιώσετε αργότερα επειδή δεν το χρησιμοποιήσατε, ενώ όλοι οι ανταγωνιστές σας.

November 27, 2017