Back to Question Center
0

Semalt Expert: Τρέχουσες τάσεις στην τεχνολογία παρακολούθησης ματιών

1 answers:

Όταν αντανακλάται το αρχικό ιστορικό της παρακολούθησης των οφθαλμών και των ορόσημων που δημιουργήθηκαν,έχει εξελιχθεί σε μια πολύπλευρη βιομηχανία που αγγίζει πολλούςπεδία. Για να κατανοήσουμε περαιτέρω ποια είναι η παρακολούθηση των οφθαλμών, πρέπει πρώτα να είναι όλα αυτά.

Julia Vashneva, Διευθυντής Επιλογής Πελατών του Ψηφιακό ΨηφιακόServices, δίνει πληροφορίες για τις τελευταίες τάσεις στις τεχνολογίες παρακολούθησης οφθαλμών, αξιοποιώντας την εμπειρία και την εκτεταμένη εμπειρία, εταιρεία έρευνας αγοράς CoolTool .

Η παρακολούθηση των οφθαλμών μπορεί να οριστεί ως συλλογή οφθαλμικών δεδομένων. Τα δεδομένα συγκεντρώνονταιμέσω συσκευών που δεν ενοχλούν, όπως ένας απομακρυσμένος ή τοποθετημένος στο κεφάλι ιχνηλάτης ματιών. οη μη παρεμβατική συσκευή χρησιμοποιεί μια φωτογραφική μηχανή καθώς και μια υπέρυθρη πηγή φωτός. οη πηγή φωτός κατευθύνεται προς το μάτι καθώς η κάμερα παρακολουθεί και καταγράφει την οφθαλμικήχαρακτηριστικά (π.χ. διάμετρος κόρης, συχνότητα αναλαμπής, περιστροφικές κινήσεις). Το σύνολοτα δεδομένα συλλέγονται με λογισμικό ανάλυσης οφθαλμών και αναλύονται τα αποτελέσματα .

Το λογισμικό παρακολούθησης οφθαλμών χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την εμπορία και τη συσκευασία των καταναλωτώντην έρευνα, την ακαδημαϊκή, την ιατρική και τη συμπεριφορική ψυχολογική έρευνα, καθώς και τον άνθρωποτη μελέτη μηχανισμών και την προσομοίωση παιχνιδιών και την εφαρμογή τους. Ως ερευνητέςβρείτε νέες οδούς εφαρμογής για παρακολούθηση των ματιών, το πεδίο επεκτείνεται δραματικά.Ακόμη και ο στρατός έχει χρησιμοποιήσει τα κράνη για την παρακολούθηση μάτι για πιλότους μάχης στο δικό τουςεξελιγμένες οθόνες κεφαλής (HUDs) για τακτικό πλεονέκτημα .

Όταν συζητάμε την παρακολούθηση των οφθαλμών, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα τέσσερα βασικάτα είδη των κινήσεων των ματιών που αποτελεί τη βάση της τεχνολογίας παρακολούθησης των ματιών περιλαμβάνουν:

  • Σακκάδες..Θεωρούνται ως πολύ ταχείες κινήσεις του οφθαλμού που αλλάζουν απότοματο σημείο στερέωσης. Μπορούν να είναι μικρές κινήσεις κατά την ανάγνωση ή μεγάλες κινήσειςόταν κοιτάζετε γύρω από ένα ολόκληρο δωμάτιο. Σε γενικές γραμμές, έχουν αντανακλαστική φύση, αλλάμπορεί επίσης να προκληθεί εκουσίως. Οι περισσότερες συνηθισμένες κινήσεις του οφθαλμού εμφανίζονται κατά τη διάρκεια τουτα μοτίβα ύπνου ενός ατόμου.
  • Ομαλές κινήσεις άσκησης. Πολύ πιο αργή από τις άλλες μορφές κίνησης των ματιών, τον ομαλόΗ κίνηση του Pursuit είναι μια εθελοντική κίνηση ερεθισμάτων του fovea (ένα μικρό τμήμα τουτον αμφιβληστροειδή όπου η οπτική οξύτητα είναι η υψηλότερη). Το άτομο έχει την εθελοντικήικανότητα να παρακολουθεί ή να αγνοεί τα ερεθίσματα. Υπάρχουν εκείνα τα εκπαιδευμένα άτομαοι οποίοι είναι σε θέση να κάνουν μια ομαλή μετακίνηση χωρίς την παρουσία ερεθισμάτων (κινούμενος στόχος)
  • .
  • Κινήσεις ανάπαυσης. Σε αντίθεση με άλλους τύπους κινήσεων ματιών, ενώ και τα δύο μάτια κινούνται μέσαμε την ίδια κατεύθυνση, οι κινήσεις βρόχου είναι διαζευκτικές. Οι οπτικές γωνίες του καθενόςτο μάτι μπορεί να δει ένα αντικείμενο που είναι είτε κοντά είτε σε απόσταση. Το κουτάλιη συστολή αυξάνει έτσι το πεδίο της αντίληψης και οξύνει την εικόνα του φτέουα (αμφιβληστροειδή).
  • Κουνουπιέρες-οφθαλμικές κινήσεις. Αντιστάθμιση της κίνησης του κεφαλιού, του αιθουσαίου-οφθαλμούοι κινήσεις των ματιών βοηθούν στη σταθεροποίηση των οπτικών εικόνων των εξωτερικών παλμών. Ο αμφιβληστροειδήςη επιφάνεια αντισταθμίζει την εικόνα "ολίσθησης" ανιχνεύοντας μεταβατικές αλλαγές (κίνηση του κεφαλιού)προσαρμόζοντας έτσι μέσω διορθωτικών κινήσεων των ματιών. Η ρύθμιση αντιστάθμισης είναιμάλλον αργή, λόγω κινήσεων του κεφαλιού καθώς και αισθητικής απόκρισης

Ποιος εφαρμόζει την παρακολούθηση των ματιών

Καθημερινά, χρησιμοποιούνται εφαρμογές παρακολούθησης οφθαλμώνδημιουργικούς νέους τρόπους. Όταν κάποιος σκέφτεται πόσο ένα άτομο χρησιμοποιεί μάτια σε καθημερινή βάση, δεν είναι περίεργοότι οι πληροφορίες που συγκεντρώνει είναι χρήσιμες για σχεδόν κάθε βιομηχανία. Μια τέτοια βιομηχανία είναι η έρευνα αγοράς.Οι πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από την έρευνα παρακολούθησης οφθαλμών χρησιμοποιήθηκαν στον σχεδιασμό των συσκευασιών καθώς και στις διαφημίσεις .

Τα επαγγελματικά αθλήματα χρησιμοποιούν την τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών ως άκρη βελτίωσηςτην απόδοση του αθλητή συνδυάζοντας τη βιομηχανική, τη φυσιολογική και τη συμπεριφοράδεδομένα για την παροχή ενός εργαλείου μέτρησης για μεμονωμένη βελτίωση. Οι επαγγελματίες της συμπεριφοράς και της νευροεπιστήμης χρησιμοποιούν την τεχνολογία παρακολούθησης των ματιώνστην εκτίμηση δεξιοτήτων ανάγνωσης, δυσλεξίας, κινητικής λειτουργίας, καθώς και ακουστικώνκαι επεξεργασία εικόνας. Με τη χρήση οπτικής διέγερσης με κίνηση οθόνης και κίνησης κεφαλήςδωρεάν συσκευές παρακολούθησης, οι ερευνητές έχουν βρει νέους τρόπους μέτρησης και αξιολόγησης καιελλειμματικές λειτουργίες κινητήρων καθώς και τη χρήση απτών προσεγγίσεων για τη διόρθωση ατομικών ελλείψεων .

Μια νέα περιοχή παρακολούθησης των ματιών είναι μια έρευνα με βάση το βλέμμα. Οι ερευνητές αναπτύσσονταιεργαλεία που μπορεί τελικά να αλλάξουν την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και υπολογιστή. οη έρευνα εστιάζεται στη χρήση των ματιών για τον έλεγχο του δρομέα ενός υπολογιστή..Αντίχρησιμοποιώντας ένα ποντίκι, ραβδί χαράς ή γραπτό tablet, ο χρήστης θα ελέγχει τις ενέργειες του υπολογιστήμέσω κίνησης των ματιών και αναβοσβήνει .

Μπορεί να εξηγηθεί με ακρίβεια ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί η παρακολούθηση των ματιών για τον κοινό διάδοχοόχι τόσο απλούς όρους. Η παρακολούθηση των οφθαλμών από την έναρξή της έχει χρησιμοποιηθεί για τη μέτρησηκαι να αξιολογήσει την οπτική προσοχή ενός ατόμου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μέτρησης μιας τέτοιας προσοχής, αλλά η πιο κοινή είναι η μη παρεμβατική μέθοδος .

Μη Δροσιστική Παρακολούθηση Απομακρυσμένων Ματιών

Η βασική ιδέα της μη διεισδυτικής απομακρυσμένης παρακολούθησης των οφθαλμών είναι το κέντρο κερατοειδούςαντανάκλαση (PCCR). Αυτή η ιδέα χρησιμοποιεί μια απομακρυσμένη πηγή φωτός για να φωτίσει τομάτι, το οποίο εσωτερικά προκαλεί ανακλάσεις και επιτρέπει σε ένα σύστημα εγγραφής κάμεραςκαταγραφή δεδομένων απεικόνισης. Η εικόνα που έχει ληφθεί στη συσκευή εγγραφής (κάμερα) αναγνωρίζειδιάφορες αντανακλάσεις μεταξύ των αντανακλάσεων του μαθητή και του κερατοειδούς. Μόλις ενημερωθείτεκαταγράφεται ένας πίνακας υπολογισμού γωνιακού φορέα χρησιμοποιείται για τον σχηματισμό συγκεκριμένων γεωμετρικώναντανακλαστικά χαρακτηριστικά που αποτελούν τη βάση της κατεύθυνσης του βλέμματος .

Ανάλογα με το χρησιμοποιούμενο λογισμικό σχεδίασης ματιών, ο υπολογισμός της κατεύθυνσης του βλέμματοςεπιτρέπει διάφορους αλγορίθμους επεξεργασίας εικόνας καθώς και τρισδιάστατα μοντέλα του οφθαλμούσε σχέση με το σημείο του βλέμματος. Με μάλλον απλούς όρους, η διαδικασία καταγράφεικινείται τα μάτια μοτίβα, εκτιμά τις βασικές αρχές μάτι μοτίβο, επικεντρώνεται στο σημείοτων παραμέτρων του βλέμματος και σχηματίζει μια συλλογή δεδομένων τα οποία, όταν αναλύονται, δίνουντα ειδικά ερμηνευτικά δεδομένα και τα αποτελέσματα του τελικού χρήστη. Τα αποτελέσματα μπορούν να μετρηθούνοτιδήποτε σχηματίζει την προσοχή ενός εργαζόμενου, σε στερέωση σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Προς τηνεξηγεί περαιτέρω, ένα παράδειγμα της διαδικασίας είναι το εξής:

  • Ο ερευνητής που παρακολουθεί τα μάτια επιθυμεί να αναγνωρίσει συγκεκριμένες εικόνες σε έναν υπολογιστή(π.χ. ένα εμπορεύσιμο προϊόν). Υπάρχουν ταυτόσημες εικόνες του προϊόντος σε έναοθόνη υπολογιστή με διαφορετικές παραλλαγές (χρώμα, μέγεθος, κλπ.) Ο ερευνητήςεπιθυμεί να προσδιορίσει ποια από τις εικόνες επικεντρώνεται στον χρήστη του υπολογιστή (το οποίο στοσειρά θα είναι σε θέση να προσδιορίσει ποια εικόνα του προϊόντος είναι αισθητικά ευχάριστοστο χρήστη). Η διαδικασία του συστήματος παρακολούθησης οφθαλμών περιλαμβάνει ένα σύστημα εγγραφής,προβολέα και μια σειρά σύνθετων αλγορίθμων. Αρχικά, ο προβολέας δημιουργείμια εικόνα υπέρυθρου φωτός των ματιών. Στη συνέχεια, το σύστημα εγγραφής κάμερας παίρνειπολλαπλές εικόνες με υψηλό ρυθμό καμπύλης του σχεδίου των ματιών του χρήστη (π.χ.οι εικόνες στην οθόνη που εστιάζει ο χρήστης.)
  • Οι αλγόριθμοι επεξεργασίας απεικόνισης (συγκεκριμένα, λογισμικό εντοπισμού οφθαλμών συγκεκριμένοστην ανίχνευση εικόνων) προσδιορίζουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες του ματιού του χρήστη και αντανακλαστικέςσχέδια. Τέλος, βάσει των συλλεγόμενων λεπτομερειών απεικόνισης, το λογισμικόυπολογίζει τη θέση και τα βλέμματα των ματιών. Αυτά τα δεδομένα ερμηνεύονται έπειταως προς ποια από τις εικόνες στην οθόνη του υπολογιστή ο χρήστης έχει εστιάσει τουςπροσοχή (έτσι ο ερευνητής μπορεί να προσδιορίσει ποια από τα εμπορεύσιμα προϊόνταμια συγκεκριμένη ομάδα τελικών χρηστών έχει επικεντρωθεί)
  • Καθώς το πεδίο της τεχνολογίας παρακολούθησης ματιών επεκτείνεται σε διάφορους τομείς, φτάνουν τα ερωτήματαόσον αφορά την αποτελεσματικότητά του καθώς και τις ανησυχίες για τη λήψη ακριβών δεδομένων. Σε τέτοιαη ανησυχία είναι αν η αναλαμπή επηρεάζει τα αποτελέσματα παρακολούθησης των οφθαλμών..Όπως αναβοσβήνειτα μάτια είναι μια ακούσια δράση, δεν μπορεί γενικά να ελεγχθεί. Με χαιρετισμούςστην παρακολούθηση των ματιών, αναβοσβήνει φαίνεται να εμποδίζει το βλέφαρο και τον κερατοειδή όταν το βλέφαροκλείνει. Δεδομένου ότι τα δεδομένα αντανάκλασης του κερατοειδούς είναι απαραίτητα στην συλλογή δεδομένων παρακολούθησης των οφθαλμών,κατά την ανάλυση τελικών αποτελεσμάτων ενσωματώνονται τα σημεία που λείπουνείτε με χειροκίνητη εκχύλιση είτε με αυτοματοποιημένη εξαγωγή από το λογισμικό παρακολούθησης οφθαλμών.Αν και η εξαγωγή δεδομένων δεν μπορεί να είναι 100%, είναι αρκετά κοντά για να εξαχθούν ακριβή συμπεράσματα δεδομένων

Υπάρχει ακόμα ένα ερώτημα σχετικά με το αν η κίνηση του κεφαλιού επηρεάζει την παρακολούθηση των οφθαλμώνΑποτελέσματα? Η κίνηση του κεφαλιού κατά τη διάρκεια μιας περιόδου παρακολούθησης των ματιών είναι ένας παράγοντας πουμπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα, καθώς μπορεί να έχει οριστικό αντίκτυπο στην ακρίβεια του βλέμματοςδεδομένα. Στην επίλυση του προβλήματος της κίνησης της κεφαλής, πολλοί οπτικοί αισθητήρες καιοι κάμερες συλλογής δεδομένων είναι κεντρικά τοποθετημένες στο φάσμα των χρηστώνπροκειμένου να δημιουργηθεί ένας τύπος "στερεοφωνικής επεξεργασίας δεδομένων" που αυξάνεταιτην οριζόντια εμβέλεια της όρασης. Για άλλη μια φορά, σαν να αναβοσβήνει, το μάτιτο λογισμικό παρακολούθησης θα δημιουργήσει ένα σχήμα το οποίο θα λάβει υπόψη(κεφαλής) και προσαρμόζει ανάλογα τα τελικά δεδομένα ερμηνείας.Τι δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα τελικά αποτελέσματα είναι αν ο χρήστης tracker μάτιστρέφει το κεφάλι τους προς τα πλάγια, καθιερώνει μια γρήγορη και γρήγορη κίνηση του κεφαλιού ήείναι εκτός της εμβέλειας των οπτικών αισθητήρων και των φωτογραφικών μηχανών .

Όταν συζητάμε την τεχνολογία παρακολούθησης ματιών μια ερώτηση που πάντα φαίνεται να είναιείναι η ακρίβεια και η ακρίβεια του εξοπλισμού παρακολούθησης ματιών (οπτικήαισθητήρες, κάμερες κ.λπ.) καθώς και ανάλυση δεδομένων (λογισμικό).Αυτές οι ανησυχίες έχουν αντιμετωπιστεί από διάφορες εταιρείες παρακολούθησης οφθαλμώνοι οποίοι έχουν αναπτύξει πρότυπα μέτρησης για την εξασφάλιση της καλύτερης ακρίβειαςδυνατόν. Το πρότυπο μονολεκτικής ακρίβειας ελέγχει ξεχωριστά κάθε μάτιπροκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια των επιδόσεων των μεμονωμένων οφθαλμών. Σε αντίθεσησε δοκιμές διόπτρας ακριβείας, οι οποίες ταυτόχρονα ελέγχουν και τα δύο μάτια (συχνάθεωρούσε την αναλογία κανόνων).

Το μέλλον της παρακολούθησης ματιών

Περιγραφή μοτίβου Η ακρίβεια θεωρείται ότι χρησιμοποιείται η ιδανική κατάσταση δοκιμήςως βάση για τη μέτρηση όλων των άλλων αποτελεσμάτων ακρίβειας. Ακρίβεια στα ακραίαοι γωνίες του βλέμματος ελέγχουν τις γωνίες του βλέμματος που επηρεάζουν το κύριο συστατικό τουπαρακολούθηση οφθαλμών. Η μεταβλητή ακρίβεια φωτισμού είναι μια δοκιμή που χρησιμοποιεί τέσσερακριτήρια φωτισμού, συμπεριλαμβανομένης της αναστροφής του προσκηνίου και του υποβάθρου(παρέμβαση). Διαφορετική ακρίβεια θέσεων κεφαλής που λαμβάνει υπόψηκινήσεις της κεφαλής κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παρακολούθησης των οφθαλμών. Κάθε ένα από αυτά τα άτοματα πρότυπα δοκιμών σε συνδυασμό με τη βαθμονόμηση του εξοπλισμού διεξάγονταιπροκειμένου να διατηρηθούν τα ακριβέστερα αποτελέσματα παρακολούθησης των οφθαλμών .

Υπάρχουν ακόμα εκείνοι οι επικριτές που ανησυχούν ότι η παρακολούθηση των οφθαλμών είναι δίκαιημια τεχνολογία καινοτομίας. Οι επικριτές έχουν εκφράσει φόβους ότι η τεχνολογία μπορείνα χρησιμοποιηθούν κατά λάθος και / ή να παρερμηνευθούν τα αποτελέσματα των δοκιμών. Ως τεχνολογίαέχει γίνει ολοένα και πιο εξελιγμένη και τα αποτελέσματα έχουν καθοριστεί, τοοι κριτικοί φαίνεται να είναι λίγοι και πολύ κοντά. Η τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών ήτανχρησιμοποιείται για την ανίχνευση των εγκεφαλικών τραυματισμών και των εγκεφαλικών επεισοδίων, στην εκπαίδευση για όσους έχουντις δυσκολίες ανάγνωσης και σε κάθε πεδίο που μπορεί να φανταστεί κανείς .

Το μέλλον της τεχνολογίας παρακολούθησης των ματιών φαίνεται να είναι ήδη εδώ..Κυτταρικόςη τεχνολογία παρακολούθησης των ματιών του τηλεφώνου έχει ήδη αρχίσει. Η Samsung Corporationέχει εισαγάγει μια σειρά από κινητά τηλέφωνα που θα σταματήσουν ένα βίντεο που βλέπει μπροστάόταν ο χρήστης κοιτάζει μακριά. Samsung και άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας είναιεισάγοντας βιομετρικά τηλέφωνα αναγνώρισης ίριδας τα οποία θα ξεκλειδώσουν τηνο χρήστης βλέπει στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αναπτυχθεί ματιάπαρακολουθώντας τα συστήματα παρακολούθησης της προσοχής που μπορούν να ανιχνεύσουν πότε ο οδηγός παίρνει υπνηλίαελαχιστοποιώντας έτσι τα ατυχήματα. Κατά συνέπεια, τα μελλοντικά αυτοκίνητα μπορεί να είναι εφοδιασμένα με μάτισυσκευές παρακολούθησης προτύπων που μπορούν να προσαρμόσουν τα μοτίβα οδήγησης με την προβολήτου οδηγού και του περιβάλλοντος χώρου (οδοστρώματα που έχουν υποστεί βροχή, συνθήκες χιονιού κ.λπ.).Η τεχνολογία εντοπισμού ματιών έχει εισαχθεί στον κόσμο του παιχνιδιού εικονικής πραγματικότητας.Τα συστήματα VR χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία για να ζωντανεύουν αντικείμενα από τις κινήσεις των ματιών.Στο ιατρικό πεδίο, τα βήματα που αναπτύσσονται για την παρακολούθηση των ματιών θα επιτρέψουν ναανίχνευση των αρχικών σημείων εγκεφαλικών επεισοδίων ή επιληπτικών κρίσεων .

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις που βρίσκονται στο δρόμο της τεχνολογίας εντοπισμού ματιούκαθώς μετακινείται στην καθημερινή επικράτηση της ζωής. Αναγνώριση παρακολούθησης οφθαλμώντο λογισμικό πρέπει να διαφέρει από το απλό μάτικίνηση (απόσπαση της προσοχής έναντι πρόθεσης). Άλλα θέματα που πρέπει να εξεταστούνπεριλαμβάνουν αποκλίσεις όρασης, παραμορφώσεις οφθαλμών και περιστατικά διάσπασης της προσοχής. Ως μάτιο εξοπλισμός παρακολούθησης παρακολούθησης χρησιμοποιεί εκθέσεις υπέρυθρων ακτίνων με τοδεν υπήρξαν επαρκείς μελέτες σχετικά με τις επιζήμιες συνέπειες των παρατεταμένων ή επαναλαμβανόμενων εκθέσεων .

Για παράδειγμα, εμείς στη Semalt Digital Services συνεργάζομε στενάη εταιρεία έρευνας αγοράς CoolTool , η οποία παρέχει ένα πλήρες μάτιτεχνολογία παρακολούθησης μαζί με άλλες τεχνικές παρακολούθησης της συμπεριφοράς των πελατώνγια την περίπλοκη έρευνα μάρκετινγκ. Στην πραγματικότητα, αυτή η εταιρεία έχει έναάριστη παραγωγή μολύβδου και μεγάλη ζήτηση που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ενδιαφέροντου κοινού με την τεχνολογία. Πράγματι, η παρακολούθηση των ματιών σας επιτρέπειγια να ελέγξετε συγκεκριμένες αντιδράσεις στις πτυχές του μάρκετινγκ σας,που διαφέρει από τις παραδοσιακές έρευνες για τους καταναλωτές. Προκαλεί αμεγάλη δημοτικότητα της τεχνολογίας παρακολούθησης των ματιών στον τομέα της εμπορίαςκαι η τάση αυτή αυξάνεται .

Συμπερασματικά, η τεχνολογία παρακολούθησης των ματιώνείναι εδώ για να μείνει. Η τεχνολογία ενσωματώνεται στην καθημερινότητά μας, έτσι ώστε να είναι αποδεκτήφαίνεται να είναι ευρέως διαδεδομένη. Μόλις πραγματοποιηθούν εξελίξεις και βελτιώσεις, παρακολουθήστε τα μάτιαθα συνεχίσει να αυξάνει τη χρήση της τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση κοινών συσκευών καιανίχνευση ιατρικών ή / και ψυχολογικών παραμορφώσεων (και αυτό είναι μόνο η αρχή)το μέλλον της τεχνολογίας παρακολούθησης των ματιών δεν περιορίζεται στη φαντασία του μεμονωμένου ερευνητή,η πρακτική εφαρμογή της στη ζωή μας είναι απεριόριστη Source .

November 27, 2017